Dag 3 - Första hästen

Datum:2011-08-31 ♥ Tid: 15:00:00
Eftersom jag inte äger eller har ägt någon häst tänker jag skriva om de hästar som jag ridit först. Jag började som 4 åring rida på en ridskola vid namn Karlsdal, där blev min favorithäst Edvin, en fuxvalack som jag red nästan varje gång. (Letat efter en bild jag har på honom, men kan inte hitta den någonstans .. :( )

Men när jag gått där ett tag insåg vi att det var för svårt för mig, så jag fick byta till Folkatorps Ponnyridskola. Där red jag i ca. 9 år, hade massa favorit hästar.


Jag & Grynning på ridläger 2007


Folkatorps hoppteam efter en andra plats i den första lagtävlingen. Där kom vi med "gammla & trötta ridskolehästar" och slog ut alla lag förutom ett. Ganska grym känsla ;) Vi kom desutom 2:a i hela serien! 


Jag & Tjalle på Folkatorps stallplan. Den hästen är nog den jag saknar mest av alla där, han satte ett stort spår i mitt hjärta :love: 

Undertiden som jag red på dessa två ridskolor red jag även grannens shettis i några år. Fru Andersson, ett sto som var väldigt stoigt. Fick hon inte som hon ville så smakade man snart grus ;) Vet inte hur mycket den här hästen lärt mig, väldigt mycket iallafall. Jag minns en av de sista gångerna jag red henne, hur hon bockade och sparkade och jag höll mig kvar, stolt var jag då!


Jag fick även Sigge på foder under folkatorps tiden. Grannens travare. Hade honom i ca. ett halvår innan han gick bort. Lärde mig massor! Älskade Sigge :love:


Under sista tiden jag red på folkatorp och Siggge började jag rida hos Jenny och sen slutade jag även på folkatorp och började rida privathästar endast. 

So put your hearts in the air, You gotta love being you

Datum:2011-08-30 ♥ Tid: 21:36:07
Efter skolan idag så åkte jag ut till Loke. Tog in honom och fixade i ordning och sen red vi ut en sväng i skogen. Hade westerngrejerna och red helt kravlöst. Han var dunderpigg! Haha, ville typ springa hela tiden .. och vart riktigt arg på mig och stegrade när jag bad honom stanna en gång. Dum häst <3 

Finns inget bättre än skogsgalopp i solsken :love:







Vecka trettiofem

Datum:2011-08-30 ♥ Tid: 21:06:05

MÅNDAG
Merlin:
Longering
Pokémon: Uteritt

TISDAG
Loke:
Uteritt
Funktionärsmöte.

ONSDAG
Inget inplanerat.

TORSDAG
Merlin:
Uteritt

FREDAG
Följa med Märtha till Karlsdal :) 

LÖRDAG
Loke:
Dressyr
Funktionär på Karslund

SÖNDAG
Merlin:
Dressyr
Jacky: Uteritt
Funktionär på Karslund

Today

Datum:2011-08-30 ♥ Tid: 19:48:40

Idag blev det en uteritt med Tuva och Merlin. Sjukt kul hade vi! Men jag skrittade mest bara pyttelite trav :) Men vi pratad en massa! :) På fredag ska vi upp på  stan och köpa present åt Jenny :D
/Julia


Dag 2 - Presentation av hästen/hästarna

Datum:2011-08-30 ♥ Tid: 15:00:00

En maxad b-ponny som jag ridit i lite mer än ett år. Kaffefux och en väldigt känslig grabb med mycket motor. Ägs av Jenny.


En nordsvenskbrukshäst på ca. 160 cm i mankhöjd som jag ridit lite mer än ett halvår. En valack som också har egen motor och som lätt blir lite stark. Ägs av Camilla.


Ett sto som jag inte vet så mycket om direkt. Rider henne nån gång i veckan och har gjort ett tag. Hon är pigg och jag håller på att lära känna henne. Även hon ägs av Jenny


En d-ponny som jag ridit i några månader. Även han har motor och blir lite stark och tung på hand. Vi håller också på att lära känna varandra. Ägs av Carina.



Taught to hold back and avoid them.

Datum:2011-08-29 ♥ Tid: 22:23:04
Här kommer bilderna då! :) Först på mig och Jacky. Sen mig och Merlin och sist mig och Loke. Bilderna på Loke vart tyvärr suddiga då det börjat bli mörkt, så vi filmade massa istället, så får väl slänga ihop de någon dag.















Sorry

Datum:2011-08-29 ♥ Tid: 21:46:08
Förlåt för min kassa uppdatering men här kommer lite info om vad jag gjort de senaste dagarna.
Lördag:  var i stallet och fotade Tuva och hon fotade mig, bilder kommer snart! Tjejen är underbar <3
Söndag: Jag var med och fotade Linn när hon hopptränade kasper! Får jag vara stolt? Ja, det tycker jag. Gud så modig hon var!

Idag: Var först i skolan, sen kom Linn och Marie och hämtade mig sen åkte vi till Hagaby för linn skulla hoppa en Pay and Jump! Felfritt hoppade dom! Super!

Imorn: Blir det skola sen ska jag rida ut med Tuva :)
/Julia

Make som noise.

Datum:2011-08-29 ♥ Tid: 21:28:41
Först idag var det skola. Sen åkte jag vidare ut till stallet. Började med att rida Pokémon idag. Red ut en sväng. Han var pigg och taggad, haha. Men det var kul! :) Kändes ändå som han lyssnade rätt så bra! Sen gick jag en promenad med Baronese, så hon fick äta lite gräs och röra på sig. Efter det så longerade jag Merlin lite på banan. Han var väldigt pigg! 

Sen åkte jag hem och sen dess har jag suttit här. Gjort läxor, redigerat bilder, spelat spel på fb och lite annat smått och gott ;) Nu ska jag fixa de sista bilderna och göra ett inlägg till er med de! 



Dag 1 - Presentation av mig + 3 ord som beskriver mig

Datum:2011-08-29 ♥ Tid: 15:00:00
Jag heter då Emma Persson, är 14 år och bor i Örebro. Jag älskar hästar och lever för hästar. Rider ca. 7 ggr i veckan och tävlar och tränar i hoppning. Förutom hästar älskar jag också fotografering och design. 

Jag är blond (både till hårfärgen och sinnet .. ) och har blåaögon. Jag är ganska blyg, fast när man lärt känna mig är jag ganska vild ;) 

3 ord som beskriver mig ..
Galen, hästtokig och flummig. 


Är det något mer ni vill veta? 



Q

Datum:2011-08-28 ♥ Tid: 23:08:47
Så har ännu en dag kommit mot sitt slut. Vart en heldag med Camilla :) 
Vi började med att mötas och sen cyklade vi till stallet där jag red Jacky & Merlin. Red båda på banan lite allmänt bara och båda var rätt spända, förmodligen pga. blåsten. Men annars fina! 

Sen cyklade vi hem till Camilla och tog bilen till Hööks där hon köpte ny pälsglans och ett par vita lindor. Efter det åkte vi vidare till mig och åt mat och sen hem till Camilla igen. Där tog vi cyklarna och cyklade ut till Loke. Camilla red först en stund och sen fick även jag hoppa upp en lite stund. Vi red barbacka och jag testade även att ta några små skutt på max 40 cm. - roligt, roligt ;) Sen fick Loke springa runt lite lös, vilket han alltid gillar!

Så det var min dag idag, bäst som vanligt! :) Imorgon är det skola och sen ska jag till stallet. 
Bilder har det blivit massvis av idag, men kom hem rätt sent så ni får ett smakprov nu så fixar jag mer bilder imorgon förhoppningsvis. Bilder från furuvik kommer också någon dag :) 




20 dagar ..

Datum:2011-08-28 ♥ Tid: 15:00:00
Dag 1 - Presentation av mig + 3 ord som beskriver mig
Dag 2 - Presentation av hästen/hästarna
Dag 3 - Första hästen
Dag 4 - Det här äter hästen/hästarna
Dag 5 - Det här har jag med mig på tävling
Dag 6 - Mitt mål med ridningen
Dag 7 - Min bakgrund
Dag 8 - En perfekt dag i stallet
Dag 9 - Min utrustning
Dag 10 - Hästbloggar jag läser
Dag 11 - Hästens utrustning
Dag 12 - Min drömhäst
Dag 13 - Mina tränare
Dag 14 - Jag gillar
Dag 15 - En häst jag saknar
Dag 16 - Jag gillar inte
Dag 17 - En hoppträning
Dag 18 - Jag måste träna på
Dag 19 - Meriter
Dag 20 - Mina rädslor

Tänkte köra på en sånhär lista lite, tycker det är ganska kul :D Första kommer upp på imorgon!


Blinded by you.

Datum:2011-08-28 ♥ Tid: 12:34:36
Har inte hunnit tagit tag i en enda bild från Furuvik än, så det får vänta tills lite senare ;) 
Nu ska jag klä på mig och sen ska jag möta upp Camilla så ska vi cykla till stallet. Hon ska fota mig när jag rider Jacky & Merlin, så ni får bilder från det också sen! :) 

Vi hörs senare med andra ord!


Baby

Datum:2011-08-27 ♥ Tid: 23:10:29
Fotade Tuva idag, hon hoppade Merlin Pokis! Sen fotade hon mig och silver på gärdet, vill ni ha bilder? Kan säga att jag inte red bra och han lyssnade inte på mig, så det gick inte så bra.. ;)
Men kan bjuda på några om ni vill :)
/Julia

On the way home

Datum:2011-08-27 ♥ Tid: 20:35:11

You're not gonna reach my telephone

Datum:2011-08-27 ♥ Tid: 14:00:00

Larv på asfalten, fotad med min mobil .. diggar skärpan! :)



Behöver er hjälp!

Datum:2011-08-26 ♥ Tid: 20:03:11
Nu när skolan dragit igång har jag inte så jättemycket tid kvar för bloggen, vi går långa dagar och hästarna ska ridas. Därför har jag tänkt göra en hel drös med tidsinställda att lägga ut när det behövs, när jag inte orkar blogga med andra ord, problemet är det att jag inte vet vad ni vill läsa.

Så, vad vill ni läsa? Ge mig massa roliga förslag så att bloggen håller sig uppe trots lite mörka tider! :D 





Sick

Datum:2011-08-26 ♥ Tid: 18:22:25
Gårdagens ridpass gick ut på att få Merlin lång och låg. Avslappnad och lugn. I början var han pigg, men efter en stund började han slappna av och då gick han mycket bättre! Travade ganska mycket och försökte bara hålla samma tempo och form. Och han skötte sig jättebra! Sen avslutade jag med att ta en galopp i varje varv, han behöll samma lugn och rullade på bra, duktig ponny med andra ord! :) Sen att jag tappar ridingen ofta är en annan sak .. 

Idag har jag bara varit i skolan, inget stall idag med andra ord. Har åkt på en ordentlig förkylning så känner mig sådär, ska vila resten av kvällen - för imorgon drar vi till Furuvik. Så får hoppas jag mår bättre då ..

Vi hörs!


På bussen

Datum:2011-08-25 ♥ Tid: 16:06:32
Nu sitter jag på bussen på väg hem från skolan. Ska ut till stallet och rida Merlin nu, blir nog ett pass på banan :) vi hörs kanske senare! Kram Emma

Nemen titta vad jag fått ..

Datum:2011-08-24 ♥ Tid: 20:57:42

Inte alls den modellen jag tänkt, inte alls många fack - men gash var jag gillar den :D 



Världens bästa ponny!

Datum:2011-08-24 ♥ Tid: 19:31:07
Hoppträningen igår gick sådär, jag red k a s s t! Men ponnyn är bäst och hoppar ändå! gick bättre emot slutet och jag fick faktiskt upp blicken! Ni ska få se på bilderna! Britt sa" Du rider honom riktigt bra och ni passar ihop, han hoppar riktigt bra och du har fått en  riktigt bra känslai ridningen, med tanke på att han hoppar så högt över så är det svårt att följa men du gör det super!" Vad ska man säga då? "taaack :D"  Han  är världens bästa och jag älskar honom så sjukt mycket!




Blicken i marken.


Här fick jag upp blicken sen var den så resten av lektionen :D





 okej, nästan resten av lektionen...



Outfiten. Vad tycks om den? hiss/diss?
Kritik?
/Julia

I still got a dream, that dream that I see,

Datum:2011-08-24 ♥ Tid: 16:26:46
Nu har skolan börjat, vi har ett ganska jobbigt schema med långa dagar. Så bloggen kommer säkert bli lite lidande, men jag (och julia hoppas jag) kommer göra mitt bästa för att hålla igång den någolunda :) 

Igår åkte jag till Loke direkt efter skolan. Fixade allt i stallet och sen red jag lite på rakbanan vi har bakom stallet. Blev ett ganska kort, men rätt intensivt pass. Skrittade en stund och sen körde jag igång. Travade lite och sen galopperade jag ganska snart, lät honom gå på ordentligt i galoppen och sen kortade jag upp den, för att sedan bryta av. Efter det gjorde jag tempoväxlingar och jobbade honom lite. Sen när jag skulle vända på sträckan och rida tillbaka satte jag mig djupt i sadeln och drev fram honom i trav. Och jisses vilken trav, så himmla underbar känsla! När han fick värsta steget, perfekt form och bara svungade iväg :D Efter att ha travat lite så busgalopperade vi en liten bit och sen fick det räcka. Älskade Loke toke :love: 

Jag hade egentligen tänkt rida fram lite lätt på rakbanan och sen gå ner till lilla gräspaddocken och ta några bommar. Men eftersom han var så sjukt fin på rakbanan och jag fick en sån känsla så fick det vara. Kände att det var bättre att leva på den känslan en att gå ner där och kanske börja bråka med honom, man ska ju sluta när det går bra har jag hört ;) 

Efter det så åkte jag och fotade på träningen. Så tror Julia kommer slänga upp lite bilder sen när hon fått de av mig :) 


Kalender a lá Emma

Datum:2011-08-24 ♥ Tid: 15:00:00

Fick en ny kalender i förrgår, dock så var den tråkig och opersonlig, så jag stylade om den lite :) Känner att min pysselglöd är på topp just nu!

Ursäkta de skabbiga bilderna!



tio sanningar.

Datum:2011-08-23 ♥ Tid: 16:13:20
1. Jag är mörkrädd
2. Jag HATAR spindlar.
3. Jag kan inte åka ifrån stallet utan att ha sagt hejdå och pussat på silver.
4. Jag älskar kokos.
4. Jag är svag för gula hästar.
5. Jag är väldigt lättuppretad.
6. Jag kan inte vanlig klocka, bara digital.
7. Jag går i Almbyskola.
8. Jag ska flytta till Örebro.
9. Jag vill kunna sjunga.
10. Men mest av allt vill jag ha Silver hos mig förevigt.. Mitt hjärta :love:



/Julia

hoppträning

Datum:2011-08-23 ♥ Tid: 15:19:52
I söndags var jag iväg till örsta med Linn,var hästskötare. Sen hem till henne och jag fick testa Saga och Kasper :D
Med saga gick vi en sväng i skogen, Linn höll henne i lina och jag satt på :) Det gick helt okej tycker jag, Saga är jätte duktig! Sen fick jag rida Kasper på gärdet, han är nog högsta hästen jag ridit hahah. det gick väll helt okej, min sits var åt helvete och han drog mig lite ur sadeln hela tiden så kände mig som en nybörjare´.. men gud så rolig han var och rida!
Gillar hästen skarpt! Ska kolla om jag kan få testa nångång när dom bytt bett :) Och se om det går lite bättre :)

Sen igår så var jag i stallet och skulle tvätta silver och hjälpa Tuva lite. fick sitta upp på Merlin och skulle visa lite hur man rider honom, tror ni det gick bra? nej tvärtom det gick åt helvete.. Men tuva rider han väldigt bra för att nyss börjat rida honom!
Senare idag så blir det hopptränign för mig och Silver det ska bli kul! :D

/Julia

Shiny new

Datum:2011-08-23 ♥ Tid: 15:00:00
Rotade fram ett par gamla stigbyglar här hemma. Men det var rostiga och skitiga, så jag och lillasyrran tvättade de. Så de vart lite bättre iaf! Svinto löser allt :) (löser, haha åh vad fenurlig jag var nu ..)







Pysselmorgon

Datum:2011-08-22 ♥ Tid: 12:18:08

Imorgon börjar ju skolan och jag har fortfarande inte hittat någon bra väska. Så jag tog tag i det och tittade vad jag hade hemma. Då hittade jag den här väskan, lagom storlek, många fack. Dock tyckte jag att den var tråkig och den hade desutom inget axelband. 

Så då bestämde jag mig för att pyssla till den lite. Sydde dit ringar som man kan fästa axelband i, plus att jag piffa till den lite. Den duger tills vidare iaf ;) Här har ni resultatet.




Sen gjorde jag även ett nyckelband till min skåpnyckel.


Nu ska jag dra på mig ridkläderna och cykla till stallet. Rida Pokémon för att Tuva ska rida Merlin :D 
Vi hörs senare!


Hinderbygge och ridturer

Datum:2011-08-22 ♥ Tid: 11:44:55
Ja, igår blev det som sagt lite hinderbygge. Jag & Camilla började med att hämta lite hinder i skogen, sen åkte vi hem till henne och hämtade plankor och sen hem till mig och började bygga. Efter en stund kom även Ida och hjälpte till. Mycket roligt hade vi och hindrena vart supersnygga, haha :) 


Här har ni mästerverken! :D
3 st. bommar. 
En grind (som ska målas).
En planka (som ska målas och skrivas på).
Ett lite speciellt hinder xD


Jag & Ida provhoppar ;)

Sen åkte vi och köpte glass och efter det till stallet. Jag började med att rida Jacky. Red ut till rakbanan och jobbade henne lite. Mycket tempoväxlingar och övergångar. Hon jobbade på riktigt fint! 
Sen red jag ut med Camilla på Merlin. Han var pigg som vanligt, men det gick bra. En rolig ridtur! :) 

Så det var gårdagens pyssel! :D



Ten

Datum:2011-08-21 ♥ Tid: 22:55:05
Hade det varit kul om jah la upp typ " 10 sanningar" om mig? Och så?
hade ni uppskattat det?
/Julia

Dressyrpass på stubbåkern

Datum:2011-08-21 ♥ Tid: 11:14:23
Hela dagen igår vart tillsamans med Camilla. Megakul hade vi, med först kalas, sen stall och sen hem till mig där vi åt pizza och nördade hästspel :D Jag älskar min Roffe <3

Iaf, red Loke igår då. Camilla var med som fotograf, så bilder ska ni få ;) Loke var faktiskt rätt fin, tjafsade inte så mycket och var faktiskt inte så stark även fast vi var på gärdet. Så jag får väl vara nöjd :) Flyttade honom en del, ställde och böjde, red i lite olika former och ja, lite allmänt arbete bara. 













Idag ska jag och Camilla bygga hinder till stallet. Sen ska jag rida Jacky & Merlin lite. Blir nog uteritt med båda ;)


Den är grön, den stack för två timmar sen!

Datum:2011-08-20 ♥ Tid: 22:56:51

Smakprov från idag, mer kommer imorgon :D 



Jumping a little.

Datum:2011-08-20 ♥ Tid: 20:02:36
Var lite snälla med kritiken då detta är första gången jag rider ett helt pass på Loke. Filmat med mobilkamera därav kvaliten.
/Julia

Shadow

Datum:2011-08-20 ♥ Tid: 16:37:01
Idag kom en tjej till stallet som heter Tuva hon skulle prova rida Merlin och se om hon kan rid han några dagar i veckan :) Det gick skitbra för henne för att vara första gången! Sen red hon och jag ut på Silver och Pokémon. Pigga hästar ;)
Nu ska jag färga håret. Gissa färg? :)

Mexico

Datum:2011-08-20 ♥ Tid: 15:00:00
De sista bilderna från High Chaparral kommer här. De är från ännu en dansshow men den här gången så är det mexikanska danser! :)







Och regnet, det bara öser ner ..

Datum:2011-08-19 ♥ Tid: 18:23:15
Hemma från stallet nu, blöt och frusen. Red Pokémon lite på banan. Han var riktigt pigg, men idag gick det bra mycket bättre. Red igenom honom mycket i först skritt och sedan trav. Flyttade för skänkel, ställde och försökte bara få honom att mjukna. Vilket han gjorde tillslut! :) Galoppen la jag inte ner så mycket jobb på idag, utan busade bara runt lite och sen fick det vara bra.
Kan säga att jag vart ganska blöt, dyngsur ;)


En blöt Poki & en blöt Emma efter passet.



Indianerna

Datum:2011-08-19 ♥ Tid: 15:00:00
I High Chaparral tittade vi på en dansshow med indianer. De visade lite olika danser, men olika historier :)







My heart and soul,

Datum:2011-08-19 ♥ Tid: 14:42:04
Blev ridning idag iaf, så ska snart till stallet i regnet. Ska rida Pokémon, får hoppas det går bättre än igår trots att regnet öser ner ;) Vi hörs senare!



We have just started .. ?

Datum:2011-08-19 ♥ Tid: 11:21:44
Jag & Julia har idag skrivit över 300 inlägg och för mig känns det som att det bara är början! :D
Vad tycker ni om bloggen hittils? Vad kan vi förbättra?



But I'm standing on my feet

Datum:2011-08-18 ♥ Tid: 22:05:21
Idag vart det en riktig foto-häst-dag. Jag har fotat Julia & Julia har fotat mig, så nu har  vi lite nya bilder med pållisarna ;)

Loke

Hoppning blev det idag istället. Mitten av passet gick bäst idag! :) Början var helt okej, red över lite bommar och jag hade honom fin innan bommarna. Men sen drar han på över och då tappar jag. Men mer träning på det så går det nog. Han kortade upp galoppen riktigt bra idag! Blev lite språng på vanliga enkelhinder, runt metern. Sen oå slutet gick det inte så bra, jag la honom hel knasigt och då vart allt fel och efter så gick det bara utför. Jag slutade rida för att jag vart osäker och då vart han osäker osv. .. allt var mitt fel med andra ord, Loke hoppade fint :)


Lokes outfit idag ...
Schockemöhle shabrak 
Schockemöhle huva
Grönt träns med glenngordon pannband
John whitaker tyglar 
Gröna Lindor
Jump-tec skydd
Wintec sadel
Soft up stigbyglar
Blingbling förbygel
och lite annat nödvändigt ;)










Pokémon

Red på banan. Kändes inte så bra idag. Jag kom aldrig till ridning och han var stel. Fick inte loss honom fullt ut, men stundtals var han väl fin. Dock inte alls nöjd med min ridning!




Merlin

Red ut med Jenny & Julia. Vi red och busade lite på ett gärde. Vilket Merre uppskattade som vanligt ;) Dock var han ovanligt lugn när vi skrittade hem, plutten börjar inse att han är gammal haha.


Desert Flame

Datum:2011-08-18 ♥ Tid: 22:05:20
Fick bli ett dressyrpass på klådan idag, han var fin! Lite läskigt var det när dom tog upp all hö på gärdet brevid ridbanan, massa maskiner.. Började med att skritta fram sen jobbade jag lite i skritten ställa böja osv..
Sen började jag i traven och mjuka upp honom fortsatte jobba i traven ett tag innan jag började galoppera han var inge studsig eller bockig i galoppen idag. Böt till o med galopp en gång! Islutet vet jag inte vad som hände, han fick nått dampryck...
låg form.
"braaa"

HOKA GOLDIE

Samma sak med Goldie ungefär exakt.
Trava av.
Kritik? vad tycker ni?

Vi är hemma från stallet nu ..

Datum:2011-08-18 ♥ Tid: 20:24:19
.. snart kommer det bildbomber och text! :D




I spread my wings and we fly away ..

Datum:2011-08-18 ♥ Tid: 11:02:14

Du var så simpel. Gjorde allt simpelt.



Rules

Datum:2011-08-17 ♥ Tid: 21:12:54
Igår: 
Red ut på Silver med Emma och Loke. Red även Goldie och jisses vad fin hon var, lungt bästa passet jag ridit på henne!
Idag: Löshoppade Silver och Flame. Riktigt duktiga var dom! Sen skrittade jag och Jenny ut på Gina och Jacky.

Chilli på språng!

Datum:2011-08-17 ♥ Tid: 17:39:57





Fixat en ganska stor hage åt Chilli idag. Så passade på att ta lite kort på honom när han skuttade runt! :D



Hästsport på tv!

Datum:2011-08-17 ♥ Tid: 14:00:20
Idag är det hästsport på tv! :D Slå på Eurosport vi de här tiderna .. 

22:55 - Hästhoppning i San Patrigano, Italien. 60 minuter.
21:55 - World dressage masters i Hickstead, Storbritannien. 30 minuter.
22:25 - Riders Club, De senaste nyheterna från ridsportvärlden. 5 minuter.



 


I hoped you’d see my face & that you’d be reminded,

Datum:2011-08-17 ♥ Tid: 12:01:35

Godmorgon! ... eller god lunch? ..
Nu på morgonen har jag suttit och fixat en del med bloggen. Inget ni har märkt,
då jag sutttit och gjort en del tidsinställda inlägg :) Spännande va? 

Nu ska jag göra lite nytta här hemma, klippa gräset, städa osv. .. 
Men vi hörs senare!

School

Datum:2011-08-17 ♥ Tid: 10:28:00

Armband, H&M - 34:50 :-
Väska, Lindex - 249:-
Personlig Anteckningsbok, Vistaprint - 67 :-
Markeringspennor, Clas Ohlson - 39 :-



Prio ett är en ny väska. Då jag känner att jag är i stort behov av en, då min börjar bli lite sliten och dan. Men jag vill egentligen ha en annan modell, som jag inte kan hitta. Vill han en ryggsäck i lite gammeldags stil, med små fack på utsidan och sen ett stort. Får forsätta min jakt efter den perfekta väskan, någon av affärena på marieberg kanske har något att erbjuda? :)





When the stars dont shine, I will still love you boy

Datum:2011-08-16 ♥ Tid: 21:56:54
Precis hemkommen från stallet. Var så trött igår så blev ingen bloggning då .. men skriver lite nu iaf ;) 

Igår så åkte jag först till Merlin. Tömkörde lite kort på stallplan då Jenny löshoppade i paddocken. Skritt och trav, tränade varvbyte på röstkommando och det gjorde han tillslut i trav! :) Lärde honom att byta vara med hjälp av tömmarna för ett tag sedan - innan det tyckte han att det var obehagligt när jag skulle byta varv och la tömmarna över rumpan. Men då lärde jag honom att när jag styr runt och lyfter upp tömmarna ska han byta varv. Det gör han nu klockrent, så då har jag nu börjat lägga till ett röstkomando på det. 
Efter det så gick jag över till Loke. Hjälpte Camilla lite och sen så pyntade vi Lokes boxdörr, haha. Sen hade vi lite tråkigt och regnet öste ner, så vi klädde ut Loke till en hippie. Riktigt snyggt vart det! ;)

Ganska lång film, men där finns allt med. Utklädnaden, utsmyckningen från boxen och lite annat ;)

Idag så red jag Loke. Började med att städa lite i skåpet, så nu är det prydligt där inne. Sen gjorde jag iordning honom och red upp till skogen där jag mötte Julia. Så vi red lite tillsamans. Loke var pigg och glad som vanligt :) När jag kom tillbaka till stallet var Camilla där, så jag fixade lite i stallet och sen tog vi in alla hästarna. Pratade lite och sen cyklade jag hem, i en himmla motvind -.-

Efter jag hade städat!



Someone like you

Datum:2011-08-16 ♥ Tid: 13:14:33
Vid ca tre drar jag till stallet för att rida Silver och Goldie. Sen följer jag med och fotar när Jenny tränar Jacky.
Mer information om passen kommer sen!

Color me blue..

Datum:2011-08-15 ♥ Tid: 22:43:40
...Im lost in you :love:

Movie?

Datum:2011-08-15 ♥ Tid: 19:28:30
Är det någon som vill se filmen när jag hoppar Loke? :)

This is what I dream of, L.O.V.E

Datum:2011-08-15 ♥ Tid: 15:42:21



This week, the last week

Datum:2011-08-15 ♥ Tid: 14:21:41
Det är inte sista veckan jag kör veckans schema om ni tror det. Det är sista veckan på sommarlovet, snart börjar allvaret med skolan igen. Ska bli lite roligt att börja igen, men samtidigt så kommer jag sakna att bara vara i stallet eller ligga och slappa hemma. Men snart är det ett nytt lov, right? ;)


MÅNDAG
Merlin - Tömkörning

TISDAG
Loke - Stubbåkern, Dressyr/Uteritt

ONSDAG
Ingen häst.

TORSDAG
Merlin
- Dressyr/uteritt
Pokémon - Dressyr
Loke - Dressyr/uteritt (beror på tisdag)

FREDAG
Ingen häst.

LÖRDAG
Loke - Hoppa lite kanske? ;)

SÖNDAG
Merlin
- Uteritt/dressyr
Jacky - Uteritt/dressyr


Work hard

Datum:2011-08-14 ♥ Tid: 22:36:01
Hoppträningen idag jag jättebra! Började med att trava fram på långa tyglar på fyrkantspåret.
Sen kortade jag upp tyglarna och red "fyllekörning" som små serpentiner på långsidan.
Sen galopperade jag fram i lättsits på fyrkantspåret och bara lät henne rulla på.
Sen travade jag över en bomserie några gånger i båda varven. Sen galopperade jag över tre bommar på långsidan och räknade galoppsteg. Skulle få in 4 och sen 5 så fick korta ordentligt!
Sen började jag travhoppa ett räcke gick ganska bra kom lite för långsamt första gångerna. Sen hoppade hon konstigt, men tror det var mitt fel så då kom jag lite efter. Sen kom jag på räcket i galopp, jag har lättare för att galopp hoppa. Sen kom jag på  oxern första gången trodde jag hon skulle gå närmre än hon gjorde så jag kom helt efter.. Men sen gick det bra. Sen hoppade jag båda hindrerna i en "mini bana" Först oxern sen räcket. Och den blev perfekt! Fint och jämt tempo och fina språng. Så vi avslutade då. Blev inga höjder direkt, låg väll runt 70-80. Lite teknik bara! :D
Början av traven.
Galopperar fram- Kollar på vad Jenny sa att jag skulle göra därav blicken.
Galopperar fram.
Travar över bommar.
Galopperar över bommar.
Hoppning.
Travarav. Kom med kritik? Vad tycker ni?

See I would fight for you, grow some wings and fly for you

Datum:2011-08-14 ♥ Tid: 22:12:24
Nu är jag tillbaka :) Har varit i min fasters sommarstuga och rensat tankarna lite, så nu kör jag på igen. Tänkte börja med att berätta lite om de dagarna ni missat. 

TORSDAG
Loke - Busade lite i lilla gräspaddocken. Han var busig och glad. Bockade, sparkade bakut och galopperade runt runt runt haha. Körde även lite "NH", att han skulle följa mig, baka osv. Testade även att se om han ville följa mig över en bom och sedan ett litet hinder, vilket han tyckte var superkul! :) Dock rev han nästan alltid hindret, då han inte kunde vänta med att bocka så han gjorde det över hindret - vilket inte funkade så bra haha.



Merlin
- Fixade till honom lite extra, så fick han ha på sig fin grimman och sen tog vi en promenad. Stannade till på ett fält så tog jag lite kort på honom. Liten mystur med andra ord!



Pokémon
- Hoppade för första gången ;) Försökte rida igenom honom lite först, han var rätt stel och "hård" så försökte få honom att mjukna lite. Sen tog vi lite små kryss och sen något räcke. Han vart väldigt taggad när vi började hoppa. Men älskar han språng! :) Dock som sagt första gången, så allt satt inte rätt alla gånger.
Syrran fotade, så därför är tråden med och ja, de blev lite som de blev, man alltid något iaf ;)



FREDAG
Åkte till stallet en sväng på eftermiddagen och gav Loke födelsedags present. Han fyllde 11 år på torsdagen egentligen, men både jag och Camilla glömde bort honom stackarna haha. Men han fick sin årliga fruktsallad då istället! ;)



LÖRDAG
Red ut på en bustur i westernsadeln på en pigg och glad Loke. Kravlöst och han var riktigt pigg - men samtidigt otroligt lyhörd. Lyssnade direkt när jag bad honom sakta av, så det var kul :) Dock vart han sur på mig när jag bad honom stanna helt för jag skulle svara i telefon, så då vart det lite arga viftningar i luften med framhovarna, söten haha.


IDAG - SÖNDAG
Kom hem från stugan och drog ut till stallet direkt och fotade Julia. Sen red jag Merlin lite på banan. Inte så jättelänge, men bara kände lite på honom liksom. Försökte jag få honom låg i formen. Vilket han tog bra på slutet! 


Sådär, det var väl allt ni missat. Hoppas ni saknat mig, för nu blir uppdateringen som vanligt förhoppningsvis! 

Jumping today

Datum:2011-08-14 ♥ Tid: 12:09:29
Hoppningen blev flyttad tills idag istället. Funderar på att hoppa när Emma kommer hem så hon kan fota. För bilder vill ni ha va? ;) Jag är taggad! Har inte hoppat på länge, och det var ett tag sen jag hoppade Jacky ochså så det ska bli kul! Tror det blir en röd outfit idag.

information about my days

Datum:2011-08-14 ♥ Tid: 00:26:34
TORSDAG:
Var jag,farmor,min lillebror,pappa och min kusin på Skara sommarland. Kul :)
Sen var vi och åt hos några släktingar. Sen hem till Mormor och sov där.
FREDAG:
Upp på stan med Linus och köpa present till Alva som fyllde år! :D
Sen hem till henne och träffa alla tjejer i klassen, mys! Sov hos henne.
LÖRDAG:
Mamma och Mormor kom och hämtad emig och vi åkte hem. Runt 3 åkte jag till stallet. Först var det "turridning" med några ifrån tomas släkt. Sen kände jag lite på Silver en sväng på banan. Helt okej faktiskt! Älskar den ponnyn mer o mer för varje dag :love:  Imorn blir hoppträningen på Jacky istället, supertaggad! :D

Wish

Datum:2011-08-12 ♥ Tid: 14:08:06
Linde önskade bild på Flame och Patron. Så här kommer det två bilder, båda lånade ifrån Jenny. Det är även jenny som rider på båda bilderna!


Flame- Desert flame



Patron-patron tap.


Bloggpaus .. ?

Datum:2011-08-12 ♥ Tid: 11:12:00
Nu tar jag en bloggpaus av personliga själ. Kommer tillbaka när allt känns bra igen. 
De sista inläggen med bilder från High Chaparall kommer dock komma upp.

Jag vet inte hur mycket Julia kommer att skriva. Men ni får helt enkelt se!




Falkenberg

Datum:2011-08-11 ♥ Tid: 16:00:00







Westershow - Rivercity

Datum:2011-08-11 ♥ Tid: 12:00:00
En show om hur Rivercity vart rånat, men allt slutade lyckligt såklart ;)











Watching the stars

Datum:2011-08-10 ♥ Tid: 22:18:16
Dagen började med att vi åkte till kumla och handlade lite.
Sen åkte jag till stallet. Började med Jacky, red lte dressyr.  Började med serpentiner,ställa och böja för att lösgöra henne. Gick helt okej faktiskt! Sen började jag trava och hon var väldigt seg så jag ökade på traven nåra varv och lät henne springa lite för att få upp framåtbjudning.
Sen började jobba henne på en volt, lite serpentiner ställa utåt ställa inått osv.
Sen började jag galoppera lite smått, först på fyrkantspåret i lätt sits och för att få fram henne.
Sen började jag jobba i galoppen på en åttvolt med ett galoppombyte på mitten innan den nya volten började. Gick riktigt bra! Är nöjd!

Sen tog jag Flame, började med att visa han hindret som stod utanför ridbanan för att han inte skulle bli rädd för det senare när jag rid förbi där.
Det var tydligen jätteläskigt och han stegrade massa, han stegrar högt som satan!
Så man måste säga till han på skarpen. Började jobba i skritten och han var väldigt mjuk och fin!
Red lite serpentiner och volter. sen började jag trava och det gick väldigt bra.
Han var stadigt på tyglen och inte pendlande med huvet. Jobbade lite i traven innan jag tog några galoppfattningar. Inga långa galopper, lite fattningar bara.
Första galoppen hoppade han mest runt i bockningar så det var bara att driva på lite och höja handen en aning så blev det bra. Sen gick han super jag satt ner i galoppen ett varv på volten och jobbade lite han gick riktigt bra!
Så jag får väll vara nöjd trots att han stegrade väldigt mycket..
Sen skulle Jenny rida Touchen så jag skrittade Patron lite på banan samtidigt.
Efter det så tog vi en tur med Silver och Merlin. Silver var riktigt fin! Han är bäst, mitt hjärta :love:
Och Merlin har jag aldrig sett så lugn och fin ute nångång! Jenny rider han fantastisk. Han vet direkt att han inte kunde göra som han ville. Man blir så glad av att se dom tillsammans :')
Vad tycker ni om att jag skriver så detaljerat om varje pass,  vill ni ha det så eller vill ni ha det mer sammanfattat?

Lot of pictures

Datum:2011-08-10 ♥ Tid: 19:24:00
Lite andra bilder från parken! :D


Jag och min Lillebror hittade små hästar att rida på hahah :) 



Bison oxar :)





Soulmate

Datum:2011-08-10 ♥ Tid: 18:59:35
Nu har jag varit i stallet, prickad in så jag hann cykla dit, fixa allt i stallet + rida innan det började regna igen haha. 
Som sagt, fixade allt i stallet. Gjorde mat, packade hö och mockade. La även in nytt spån så nu har han det mjukt och fint ;)



Sen hämtade jag in token från hagen. Borstade och fixade iordning honom. Sen red jag bort till paddocken för att rida lite dressyr. Han kändes faktiskt bra idag! Samarbetsvillig, fast han små tjafsade lite ibland, men inte alls som igår. Idag red jag ju dock på pelhalmet, då jag kände att jag behövde rida igenom honom och ha lite kontroll.
Det är som en annan häst när man har pelhalmet, han suger på bettet och tjafsar mindre. Men så fort det 3 delade åker på, då stretar han imot, tjafsar och är bara allmänt bångstyrig - han gillar det inte. Vet inte vart eller hur man ska börja för att träna honom med det ...

Även fast han åker in lite bakom lod ibland och jag inte riktigt kan hålla koll på mig själv så är jag nöjd med dagens pass! Det var iallafall mycket bättre än igår och det är ju mer än bra! :)


Så här såg han ut idag, pessoa schabrak & showmaster lindor ;) 


Tror jag väntar lite med att åka till stallet ...

Datum:2011-08-10 ♥ Tid: 11:05:10

Och nu åskar det med ... inte så lockande att sätta sig på cyckeln då xD



She got her lipstick on

Datum:2011-08-10 ♥ Tid: 09:45:07
Idag blev det visst stallet i alla fall, ska rida Loke igen :) Ska rida ner till banan tror jag, lite små sugen på att ta något skutt - men ska börja med att rida igenom honom och känns han bra får jag se, annars rider jag bara dressyr ;) Antar att den här planen kommer hinna ändra sig en miljon gånger innan jag bestämt mig haha ^^

Men jag återkommer senare, men vill bara påmina er om att vi älskar kommentarer, så tveka inte med dom :D





Veckans schema- Julia

Datum:2011-08-09 ♥ Tid: 22:11:37
Måndag: Ingen häst. Var på lek och bus landet, haha.
Sov även hos Alva.
Tisdag: Red ut på Silver med Jenny, skritt lite trav. Sen red vi ut på Jacky och goldie, samma där skritt lite trav. galopp jobbade henne på ridbanan efter. Riktigt fin var hon!
Onsdag:
Silver: uteritt, skritt lite trav.
Jacky: dressyr/ uteritt
Flame/Claud: Uteritt eller "dressyr"
Torsdag: Ingen ska till Skara
Fredag: Upp på stan, sen till Alva för hon fyller år. Grattis hjärtat :love:
Lördag: Silver: uteritt/banan
Jacky: Hoppa
Söndag: inga planer.

e x c e p t i o n

Datum:2011-08-09 ♥ Tid: 21:52:26
Hade lite tråkigt nu på kvällen så testade lite nya program som jag fixat hem, så sjöng in en snutt på Paramore's "You are the only exception".  Bjuder som tusan ..



Förövrigt kan jag säga att dagens ridpass med Loke gick så dåligt att jag inte änns behöver skriva om det.


Westernshow - Tåget

Datum:2011-08-09 ♥ Tid: 16:00:00
Den första westernshowen vi var på var ett tåg. Man fick åka en bit i ett tåg och sen stannade det till på ett ställe och då vart tåget rånat. Regnet öste ner då, men eftersom vi satt inne i tåget så kunde jag knäppa kort iaf :)









Vadstena

Datum:2011-08-09 ♥ Tid: 12:00:00







Secretariat

Datum:2011-08-09 ♥ Tid: 09:33:53


"Är det du som ger hästen hans styrka och klär honom med böljande man? Är det du som lär honom gräshoppans språng? Gör hans stolta frustning till en förskräckelse? Han skrapar i marken och visar sin kraft och rusar så fram mot väpnade skaror. Han ler åt fruktan och känner ej förfäran, han ryggar inte tillbaka för svärd och strid. Omkring honom ljuder rassel, av spjut och lans. Han skakas och rasar - upslukar marken, för han kan inte styra sig när basunen har ljudit."






06:58

Datum:2011-08-09 ♥ Tid: 07:00:46
Firat syrran, har krypt tillbaka ner i sängen och ska titta på en film. Berättelsen om Secretariat! :) 




Plans

Datum:2011-08-08 ♥ Tid: 17:06:25

Måndag
Merlin - Skritt ut
Jacky - Dressyr på banan

Tisdag
Loke - Uteritt
Fira lillasyrran som fyller ;)

Onsdag
Loke - Kanske lite hoppning? Annars dressyr ;)

Torsdag
Merlin - Skritt ut
Pokémon - Hoppa lite :)
Loke - Uteritt/dressyr

Fredag
Ingen häst

Lördag
Loke - Dressyr

Söndag
Merlin - Skritt på banan/uteritt
Jacky - Uteritt


8 Augusti

Datum:2011-08-08 ♥ Tid: 16:46:14
Kommit hem från stallet nu, ridit Merlin och Jacky :) Merlin skrittade jag i skogen med Jenny & Silver. Vilket gick bra! Sen fick jag rida Jacky också, blev lite dressyr på banan. I början kändes hon ganska loj, men sen piggnade hon till och vart nästan för pigg haha. Men hon kändes rätt fin stundtals, det blåste ganska mycket vilket jag tror gjorde henne lite spänd ;)


Prinsen, <3



Åsnor <3

Datum:2011-08-08 ♥ Tid: 13:00:00
Var även 2 åsnor inne i parken. Säger bara en sak, jag är KÄR :love: Någon gång ska jag ha en åsna!







Hey little sunshine

Datum:2011-08-08 ♥ Tid: 11:36:06
Godmorgon alla kära bloggläsare! :love:
Just nu håller jag på att vakna till, äter lite frukost och bara tar det lugnt. Ska till stallet lite senare och skritta ut på Merlin med Jenny. Ska bli mysigt! :) 

Men nu ska jag forsätta med alla bilder från semestern så jag kan bjuda på några fler senare, vi hörs! 



Little love, less pain

Datum:2011-08-07 ♥ Tid: 22:57:06
Idag var jag först hos Merlin. Skrittade lite på banan, härligt att rida honom igen eftersom han vilat ett tag nu! :) Så underbart att bara sitta på hans rygg och sedan ta upp tyglarna och bara känna hur allt bara funkar, :love: 

Sen åkte jag hem en snabbis och sen kom Camilla och hämtade mig. Vi skulle välkommna Idas nya häst Charlyn :D Så äntligen är hon hemma! Efter det red jag Loke lite i westernsakerna. Han var faktiskt ganska fin, lyssnade och bråkade inte alltför mycket ;) 

Jag hade kameran med, så fotade Charlyn lite och sen fotade Camilla när jag red. Måste dock haft knasiga inställningar för bilderna blev lite brusiga, men men, det får ni leva med ;)


Charlyn sötisen :') 







forest

Datum:2011-08-07 ♥ Tid: 17:53:51
Blev en mysig tur i skogen på Silver med Jenny och Flame idag! Red  i barbacka padden och ett ländtäcke, mys.
Han var jättepigg och började galoppera på stället en gång,hjärtat:love:  Var jättehärlig att rida honom igen. Han har vilat en vecka:)

A long the road

Datum:2011-08-07 ♥ Tid: 17:00:38
Vart ju en del timmar spenderades i bilen. Så lekte lite med kameran och knäppte lite kort på det som var utanför. Inga toppen bilder eftersom de är tagna genom en bilruta ;)










Holiday

Datum:2011-08-07 ♥ Tid: 13:48:21
Hemma igen! :) Var hemma runt 12 i natt, så har hunnit sova lite med.

I fredags åkte vi runt halv åtta hemifrån. Stannade till en stund vid Vadstena och hälsade på några som vi känner som var på båtsemester och låg i hamn där. Sen bar det vidare mot High Chaparall. 
High Chaparall var kul, dock inget jag skulle åka till igen om man säger så. Showerna var bra och det var roligt att få lite westernkänsla. Vart väldigt impad av hästarna där, men såklart, de är ju vana och tränade ;) Dock så öste regnet ner hela förmiddagen, vilket var synd då jag inte kunde fota. Men sen sprack det upp och slutade regna, så jag tvingade familjen att gå på showen det var mest hästar med i igen så jag kunde fota, hih.
När dagen var slut åkte vi till vandrarhemmet i värnamo och sov. Riktigt fint vandrarhem måste jag säga! :) 

Sen fortsatte minisemestern igår, med bättre väder! Vi åkte till Falkenberg och badade lite i havet. Dock blåste det, så var ganska kallt på land, men i vattnet var det rätt varmt. Pga. blåsten var vi inte där så länge, så sen bestämde vi oss för en tripp till Ullared! :D Vi kom fram till ullared strax innan 3 och fick reda på då att de stängde 5, vilket betydde att vi hade 2 timmar på oss att shoppa. Det var inte lätt ska jag säga och det vart väldigt stressigt! Men vi fick med oss lite ut iaf haha ;) 
Sen åt vi lite mat och sen bar det av hemåt. Stannade till och badade i Örsjön, var jättevarmt och skönt. Sen vart lite spänning på hemvägen så vi var tvungna att kalla in polisen. Det var väldigt läskigt, men alla klarade sig som tur var .. 

Ska fixa alla bilder nu och sen tänkte jag ge er en bildbomb. Har många fina bilder, så delar upp de i lite olika inlägg tror jag :) Men här får ni iaf en bild på det jag shoppat!

High Chaparalll ..
Westernhatt - som pappa köpte till mig! :D 

Ullared ...
Svarta helskodda Ridbyxor - 249 :-, Mamma/pappa betalade! :D 
Munk/fleece tröja - 149 :-
BH - 39 :-, Mamma/pappa betalade! :D
Trosor - vet inte vad de kostade, men mamma/pappa betalade ;) 
2 par leggins i olika färger - 39 :- st, mamma/pappa betalade :D 
2 st. deo - vet inte vad de kostade, mamma/pappa betalade :) 

Sen köpte jag även två till saker som en person ska få i present, men de kan jag inte visa här än ;) 



Today

Datum:2011-08-06 ♥ Tid: 23:02:30
Idag åkte jag till Camilla, skulle hjälpa henne.
Vi väntade på att Ida skulle komma, sen åkte vi och hämtade havre.
Sen åkte vi och köpte glass och lite annat. Sen åkte vi tillbaka till stallet och tog in Loke.
Jag fick rida, (askul:D) Gick väll sådär, jag fattade inte riktigt där där med  två tyglar ;)
Men det var kul, älskar hans galoppfattningar.
Sen byggde dom upp lite hinder jag fick hoppa. Det gick bättre än sist jag hoppade honom iallafall!
hahah. Sen byggde dom hinder på alla sett det gick med fyra dunkar och fyra "bommar" xD  Men kul var det!
Ida filmade får se om jag kan lyckas få tag på dom eller inte :)
Sen skulle jag vidare till Jenny, men farfar var tydligen redan påväg utan att jag hade bett han komma. Blev lite småsur men hade inget val. Så får rida imorn istället.

Benny igelkott

Datum:2011-08-06 ♥ Tid: 18:00:00







Nordsvensk Brukshäst

Datum:2011-08-06 ♥ Tid: 15:00:00
"Den nordsvenska brukshästen är en hästras som utvecklats i Sverige ur gamla skandinaviska arbetshästar som utvecklades ur den primitiva Skogshästen. Nordsvensken är idag populär som ridhäst, körhäst och även fortfarande inom jordbruk eller skogsbruk och finns i två olika typer; den tyngre varianten, som kallas brukshäst, och en travhäst som numera ingår i begreppet kallblodig travare.

Den nordsvenska brukshästen är en mycket god allroundhäst som kan användas för all slags körning och som ridhäst för hoppningdressyrfälttävlan och westernridning. För turridning och uteritter tar den sig fram överallt och är stark nog att ta de allra tyngsta ryttarna. Genom denna stora bredd i kombination med ett gott temperament är den lämplig både som ridskolehäst och till handikappridning. Dessutom är den ovanligt långlivad och anses näst intill vara immun mot flera vanliga hästsjukdomar."

Tycker detta är intressant, hör alltför ofta okunniga personer som säger sig att nordsvenska inte duger någonting till. Men fakta finns precis framför era ögon. Som med alla hästar - ge de en chans innan ni får förutfattade meningar. Det finns halvblod som går sämre en travare och andra hästraser som "inte duger", hör och häpna .. 

Ja, jag håller med om att de hästarna inte är byggda för att t.ex. hoppa, men shit the same - ge de en chans.







Weekend

Datum:2011-08-05 ♥ Tid: 20:58:28
Jag åkte till Josse i torsdags och följde med henne på pay and jump i askersund. Träffade även Linn där, roligt att se henne igen! pratade lite och så :) Sen åkte vi hem och satt vid datan lite. Sen idag har vi ridit Miller, shit vad jag inte kan rida, kände mig som en nybörjare. Sen red vi Ramona lite också, Fina tjejen. Jätte rolig häst :) Gick lite bättre.

Bloggtorka, kom med idéer, frågor osv :)


Soon finished

Datum:2011-08-05 ♥ Tid: 18:00:00
Nu fattas bara Tränset och pannbandet för att den ska bli komplett :D



Royal Winter Fair - Indoor Eventing 2010

Datum:2011-08-05 ♥ Tid: 15:00:00
Hittade de här två filmerna på YouTube. Hur svårt borde det inte vara? :o Både fasta och rivbara hinder blandade, vilket gör att hästen lätt petar när de har hoppat fasta och sen kommer på rivbara. Desutom lite yta. Grymt imponerad!

Will Coleman som här rider War End. Man ser verkligen hur mycket hästen litar på honom, som hoppar av trots att den kommer ur snäv sväng och helt fel, med spetsade öron. Hästen hoppar också väldigt lätt & fint. 


Och här har vi Penny Rowland och Roundabout i en annan bana. Gillar hur man känner spänningen och hur publiken är med i den här filmen :D Sen rider hon väldigt fint, stadiga händer och inte massa ryck och slit.



Way to go

Datum:2011-08-05 ♥ Tid: 07:21:10
Nu ska vi åka, jag har varit duktig och förberett några till inlägg, men som sagt - uppdateringen blir nog inte på topp ;)  Men kameran är med, så förvänta er bilder när jag kommer hem!

Vi hörs ! :D 


Sommarkväll

Datum:2011-08-04 ♥ Tid: 23:24:24
Vart stallet sent idag. Red Jacky med Camilla. Först en sväng i skogen och sen red vi ut på stubbåker och red lite :) Jacky var pigg och glad, jobbade på bra på stubbåkern - dock lite taggad, men de blir väl de flesta hästar på en stor åker haha ;) Sen skrittade jag Gina en sväng på banan.

Lite halvt oplanerat åker jag på en kort semester Fredag - Lördag. Vi ska bland annat till High Chaparal :) Har fixat något tidsinställt, men kommer blir lite dålig update från min sida! Hoppas ni klarar er! 

Nu ska jag gå och packa, kram! <3





Trädgårdsmästare

Datum:2011-08-04 ♥ Tid: 15:57:58

Det här har jag sysslat med på förmiddagen (dock är det inte helt klart, pappa ska köra lite med trimmern där med), har även klippt gräset :) Nu ska jag äta lite, kanske ta ett dopp i poolen och efter det ska jag cykla till stallet :) Rida Jacky & Gina.



Back to work

Datum:2011-08-04 ♥ Tid: 12:50:00

Skönt när pappa jobbar så nära att man kan ta kort på honom genom fönstret ;) Dock måste jag nog skaffa ett större ojektiv för att få skarpare bilder på honom haha



Learn you?

Datum:2011-08-04 ♥ Tid: 10:50:00
Eftersom det här med bloggdesign nu är lite lägligt eftersom vi nyss bytt, så kan ju jag kanske dela med mig av någonting som ni vill lära er. Jag har ju lärt mig allt jag kan med hjälp av andra, så då kan ju jag hjälpa vidare? :)

Så vad vill ni att jag visar hur man gör? :D 







Fråga till er

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 21:14:15
Tycker ni det är roligt att läsa lite om min vardag också? Eller ska jag hålla mig bara till hästar? :)



Sun is up

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 20:31:28
Idag var jag och mamma till Marieberg en svång, Fick med mig en tröja och tre BH ar hem.
Sen vidare till stallet, red Patron och Flame.
Patron fick en tur ut och Flame ett pass på banan.
Tog även in Silver och pysslade med honom, klippte bort hovskägget och nån centimeter på manen :)


Pictures that catch memories

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 20:02:33

Han var SÅ fin det här hopp passet, ville aldrig sluta rida :D Hoppade 1 meter utan problem, kändes som vi flög <3 


Ett klockrent dressyrpass med Merlin. Finaste ponnyn!!


1:a passet på ridlägret, Loke var jättefin! Även ridlägret är ett minne! ;)


Första startfälttävlan med Loke, :)


Mys med finaste Merlin <3



Poolhäng

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 18:07:37


25 grader i poolen, den är guldvärd nu på sommaren :love: :D 


Ny design!

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 15:17:54
Hemlisen var alltså en ny design! :D Den andra tyckte jag, var ful, enkel och rörig. Så det är härligt med lite nytt, med fräsha färger och bilder! Och en som jag lagt ner lite tid och tanke på, oh jag är nöjd! ;) Om ni inte ser den nya, tryck på F5!

Jag hoppas även att Julia kommer börja uppdatera lite mer nu med .. för visst saknar ni henne? 

Vad tycker ni? :D


Bit för bit

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 13:37:17
Har börjat små visa här på bloggen vad som kommer hända, inte så lätt att upptäcka .. men det går om ni försöker ;) 

Ni får en liten hint här med;



hmm ... ?

Sunshine

Datum:2011-08-03 ♥ Tid: 10:57:51
Hej allihopa!
Har varit dålig update i några dagar nu, men har varit underbart sommarväder, så jag har passat på att vara ute i solen :) 

I måndags red jag Gina & Jacky, skrittade ut Gina en sväng och Jacky fick också en tur ut. Gick bra med båda! Sen åkte jag och Camilla till stranden med Milton, badade och mös i kvällsolen :) 

Igår så red jag Loke. Red ut en sväng barbacka. Han var pigg och glad. La några bocksprång av glädje när jag galopperade, men jag lyckades hålla mig kvar båda gångerna haha. Underbart att galoppera barabacka och känna att hästen, som kan göra i princip vad den vill, ändå lyssnar när man ber den sakta av <3 Sen åkte jag, Julia & Camilla till stranden igen och sen hem till mig. Roligt roligt :D

Idag har jag varit i stallet på morgonen och morgonfixat åt hästarna, ska inte rida någon idag, så ska bara slappa i solen ;) Ska försöka göra en lite inlägg åt er med!

Och hade även tänkt fixa överaskningen idag .. men vi får se ..

/Emma

Dagens planer

Datum:2011-08-01 ♥ Tid: 13:19:44
Idag planerar jag att ligga i solen en stund, bada lite och bara ta det lugnt. Sen senare ska jag dra till stallet, rida två hästar. Båda ska ut i skogen :) 

Igår så var vi vid stranden till typ 5, sen åkte jag hem och böt om. Så var hos Loke vid typ 6. Hade egentligen tänkt åka dit sist, men Camilla, Julia & Ida hade kommit hem från sin roadtripp så de vill att jag skulle komma. Väl där fick jag en present, en schockemöhle huva :D Tack så jättemycket <3 Sen red jag Loke lite i hagen, orkade inte rida så ordentligt så han fick bara lulla runt lite. Sen fixade jag allt i stallet och sen följde Camilla med till andra stallet. Red Jacky och sen fixade vi lite i stallet. Var en slang som vi trodde var trasig, men det visade sig att Camillas bil stod på den, det var därför det inte kom något vatten haha. Det tog ju en stund för oss att lista ut så när jag tänkte rida Gina var klockan redan 10, mamma ringde och sa att jag skulle komma hem och jag hade inte ätit något på hela dagen så jag hann inte rida henne. Men hon får komma ut på en tur idag i alla fall :)

Huvan <3
Loke har även fått en ny grön outfit :D
Äppelgrönt schabrak i Barock stil :)

Sen hans äppelgröna lindor, som han hade sen tidigare ;)

Här ser ni även hans nya bling bling förbygel :D

Han har fått en massa mer som Camilla köpt, vill ni se det också? ;)
/Emma

Morgonbesök

Datum:2011-08-01 ♥ Tid: 12:07:15




Herr/Fru igelkott var på besök i morse, vi bjöd på lite fika i form av ostbågar och vatten. Smarrigt! ;)
/Emma

Hey, money?

Datum:2011-08-01 ♥ Tid: 12:00:00

Hööks - 499 :-
Observera blinget på pullarplattan!!

CAMILLA HAR KÖPT DET TILL LOKE!! :D 




RSS 2.0