Someone how loves you, without being told

Datum:2011-07-31 ♥ Tid: 13:15:55
Nu drar jag till stranden, är så varmt så hästarna får vänta tills ikväll :) Seeya!



/Emma

Jewelry

Datum:2011-07-31 ♥ Tid: 11:27:49



Har städat mitt smykesskrin så passade på att ta några kort på de, tyckte bilderna blev lite små mysiga så jag bjuder på de :)
/Emma

Ida & Loke ..

Datum:2011-07-30 ♥ Tid: 21:19:45





Hur söta på en skala 1 - 10? :D 

/Emma

Love u <3

Datum:2011-07-30 ♥ Tid: 20:12:41








/Emma

Hur jag redigerar en bild ..

Datum:2011-07-30 ♥ Tid: 19:08:25

Gimp finns att ladda ner HÄR!

/Emma

Mot stallet ...

Datum:2011-07-30 ♥ Tid: 12:29:24
... och lilla syrran är med som fotograf, så förvänta er en bildbomb :D
/Emma

Fråga

Datum:2011-07-29 ♥ Tid: 23:21:44
Emma om Details in the fabric:
åh vart köpte du jeans shorten??

Svar: Gina Tricot på Marieberg :)

/Emma

Details in the fabric

Datum:2011-07-29 ♥ Tid: 22:58:07
Förmiddagen spenderades vid datorn, håller på med en sak till bloggen - still a secret hehe ;)
Sen åkte jag och mamma och shoppade - igen. Så jag har gjort slut på ännu lite mer pengar.



Jag köpte ..
Strumpor  4 par - 25 kr, mamma betalade :D tack <3
Lila leggins - 20 kr, mamma betalade :D tack <3
Klänning - 49 kr
Jeans shorts - 49 kr
4 par örhängen - 60 kr

Sen har jag fortsatt jobba med hemlisen!
Imorgon ska jag rida Loke, så vi hörs då! :)
/Emma



BEST PONY EVER

Datum:2011-07-29 ♥ Tid: 21:46:19
Film ifrån pay and jumpen igår, Kom gärna med kritik!  /Julia

New forest SM

Datum:2011-07-29 ♥ Tid: 11:45:14

Fick upp den här bilden på Facebook, tusen gratulationer till bästa Linn! :D Jisses vad kul!
Nu får vi bara hålla tummarna för att någon örebroare vinner hoppningen med!

Kan ju passa på att ge Linn's blogg lite reklam, läser den dag ut och dag in haha. Neh, men det grym blogg av en grym tjej, så läser ni inte den så tycker jag att ni ska :)

Grattis igen och Lycka till ni andra! :)
/Emma

EDIT: Linn kom även två i LC:2! GRATTIS igen! :D

My little horse

Datum:2011-07-29 ♥ Tid: 01:02:58
Åh vad jag drömmer om en egen häst. Jag har det J*vligt bra nu, precis som det är, jag rider lika mycket (kanske mer ändå?) som jag skulle gjort om jag haft en egen - men det är ändå en helt annan sak att ha en egen häst.

Man får bestämma allting själv, bestämma utrustning, bett. Skydd eller inte, täcke eller inte osv. Vill man prova ett nytt bett, fine, bara att göra det. Vill man låta hästen gå barfota, fine, bara att göra det. 

Sen all utbildning av hästen. Man får utbilda den själv (eller ja, det beror väl på vad man köper för häst, men jag vill ju ha en som är lite mindre utbildad), forma den efter sin egen ridning och efter sina egna åsikt och tankar om hur en häst ska bli riden. Man får lösa problem och man får lära sig! Man får lära sig så sjukt mycket på vägen och man får bygga upp ett band till hästen. 

Man får gå sin egna väg, hitta sin egna väg. Lära sig MASSOR! jag vill lära mig, alla vill lära sig tror jag.
Och om man inte får lära sig så tror jag man är fast. För man vill alltid bli bättre, man vill alltid utvecklas. Jag vill det i alla fall och jag tror många andra också vill det, om jag inte har fel? 


Sen är det allting runtomkring hästen med. Mockning, fodring, vaccinering, hovslagare .. Det är mycket hårdgöra, det är ingen dans på rosor att ha häst, men jag har nästan haft det. Jag vet att jag skulle klara det. Jag hade ju Sigge på foder, vilket betyder att man har hästen som sin, fast man inte står som ägare. Så jag var tvungen att gå till stallet i 35- och jag var tvungen att mocka hans box, nu hade jag dock vissa föremåner då hans ägare var runt mig så jag kunde lätt fråga om hjälp om mat, om han hade något sår osv + att de tog hand om insläpp/utsläpp. Men så mycket som jag lärde mig under den tiden, så mycket jag fick slita - men det var värt det. För jag älskar det!
Trots att jag vet att jag bara fick smaka lite på kakan så skulle jag inte tveka en sekund om någon erbjöd mig en häst ..


Underbaraste Sigge, saknar att sitta på hans rygg .. Vila i frid vännen, jag älskar dig <3


Och nu vet jag att det säkert kommer finnas några där som tror jag är värsta snobben som inte nöjer mig med det jag har, men så är det inte. Jag är så j*vla glad för det jag har, för de chanser jag fått. Och jag har lärt mig grymt mycket längs den här vägen också, men alla måste få drömma. Och jag är så taggad på att få testa en ny väg, även fast det aldrig kommer ske ...

/Emma


Perfect pony

Datum:2011-07-28 ♥ Tid: 23:52:23
Pay and Jump idag då, Silver var bäst som vanligt. Hoppade 70,80.
70cm: felfritt, helt okej känsla, han kommer lite nära på räcken och sen har han inte lärt sig byta galopp än, Fick värsta adrenalinkicken efter så satt och skaka, haha :)

80cm: 8fel, 2 pet. Han kommer nära på räckena och petar då. Men hade bra känsla! Han vart lite trött också. Tung framridning...
Men jag är nöjd, jag älskar honom precis som han är!
Film kommer ni kan få lite bilder nu :)
70 cm
70 cm
80 cm, detta hinder petade vi oxå.
Bilderna fotade utan världens bästa Josse <3
/Julia

That I’ll die living just as free as my hair

Datum:2011-07-28 ♥ Tid: 20:36:45

Tog bara bort det slitna + lite till, försöker bli av med min uppklippning som jag gjorde för ett år sedan. Men nästa gång jag klipper mig kommer den vara borta! :D Nu ska bara resten av håret sparas ut .. luggen också för den delen ..

Och ingonera att jag ser helt mongo ut tack x)
/Emma

You are the only exception

Datum:2011-07-28 ♥ Tid: 14:16:54
Hemma från stallet nu :) Red Poki lite på banan, han var sjukt irriterad på alla bromsar så red inte så länge. Han vart dock riktigt fin i galoppen på slutet, så jag känner mig nöjd!

Sen tog jag in Merlin, han har trampat sig precis ovanför hoven, så jag tvättade såret lite och sen longerade jag honom lite i paddocken. Han haltar dock inget, är helt ren, men man ska ta det säkra för det osäkra.

Så det är vad jag har hittat på nu förmiddagen, nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag åka och klippa mig. Före & efter bilder på håret kommer :)


Bild från ett annat tillfälle - Man blir glad av att rida Poki, haha

/Emma

Hit them with style

Datum:2011-07-28 ♥ Tid: 00:40:24
Träns - Fejk Dyón från Hööks, svart
Tyglar - Medföljande till tränset, svarta lädertyglar
Pannband - Swarovski, silver
Schabrak - Shockemöhle, grått
Luva - Shockemöhle, grå
Stigybyglar - Soft Up, svart vita
Benskydd - Jumptec, gråa med "glitter"

Heeelt sjukt snyggt och stilrent!! :D
Det som saknas för att den här ska vara komplett till Loke är huvan, pannbandet och tränset - skulle kunna döda för tränset känner jag!

/Emma

Every sign pointed straight to you

Datum:2011-07-27 ♥ Tid: 22:43:23
Idag fick jag en känsla av att this is it. Jag hade en mysdag med Silver, tvättade honom och fixade lite, myyys!
Stod och krama om honom på stallgången och bara njöt, jag älskar denna ponny så sjukt.. inte så bra då han inte är min.. han är fan det enda jag behöver, jag skiter i om han blir sm ponny eller en ponny som bara kan gå upp till LB, jag vill bara ha honom ingen annan. Om han lämnade mig skulle jag nog må skit ett väldigt långt tag... tyvärr kommer det att ske.. nångång.. Går inte att beskriva med ord.. Första gången vi hoppade ett hinder var jag fast, jag sa till mig själv att denna ponny ska jag kämpa för, mamma verkade på att köpa han ett tag, men sen så ändrade hon sig, och jag vart helt förstörd. jag ville sluta rida, jag var på gränsen att gråta dynget runt om jag inte gjorde det, skitjobbigt i skolan alla undra varför jag var så sur, och på träningar sa några " gud vad fin DIN ponny är, vilket steg DIN ponny har" så nära till tårar då... MEN, han ska inte åka inte på länge det vet jag, dock så får jag nog inte in det i hjärnan...  Vill inte att ni ska tro att han är tillsalu eller nått. För det är han INTE. Var bara tvungen att skriva av mig..
Var till hööks en sväng förut och köpte en slicksten men hallonsmak, då Silver älskar hallon, men har var inte så jätte förtjust i den, men whatever. Köpte även torrschampo och en rosa piggborste,hihi ;)
Imorgon blir det Pay and Jump i askersund kl 18.00. Någon som är där och fotar?
/Julia

Sweetie pies

Datum:2011-07-27 ♥ Tid: 17:58:42
Dagen har spenderats i solen och i grannens stall. Hjälpt mina småsyskon med deras shettis så de fick rida lite på henne. Fru Andersson, som jag nämnt tidigare i bloggen, är ju 25 år och jag red henne när jag var mindre. Vet inte hur många gånger hon slängt av mig, men ack så mycket jag lärt mig och jag älskar den här ponnyn! <3 Så det kul att mina små syskon också rider henne nu. De har ju lärt sig rida på henne, med hjälp av lite lektioner från mig ;) 

Gammel tanten var iaf pigg och glad idag (kors i taket, då hon brukar vara en tjurkärring). Hon verkade tycka det var superkul att få komma ut lite! :D








Ida & Fandis + lite milton ;)










Kajsa & Fandis + lite milton haha

Sen får ni en bild på mig, Fandis & Milton - jag hade dock fotat med manuellt fokus innan och glömde ändra tillbaka till auto innan små tjejorna tog över kameran, så bilderna blev oskapra :( Den här bilden vart väl ok så jag bjuder på den ;)


/Emma

along the broken road

Datum:2011-07-27 ♥ Tid: 10:18:34
Snart ska jag och mamma till marieberg och kolla lite saker. Sen bär det av mot stallet måste tvätta silver, han är för skitig! En nackdel med att "ha" vit ponny... Pay and Jump imorn i Askersund, hoppar 70 cm och 80 cm som träning inför det kommande tävlingarna.
Har oxå en liten bloggtorka, kom med förslag?
Ha det så bra/Julia

Fotostund med Milton

Datum:2011-07-26 ♥ Tid: 22:50:29




/Emma

L.O.V.E

Datum:2011-07-26 ♥ Tid: 22:11:08
Var och red Loke förut, fixade lite i stallet och sen kom Camilla. Så hon cyklade med när jag red, så blev en lugn tur, mest skritt men lite trav & galopp också ;) 

Sen så målade vi Lokes box, dock bara det röda, det vita får vi måla någon annan dag :)



/Emma

Desert

Datum:2011-07-26 ♥ Tid: 12:31:53
Har fått bloggtorka .. tips på inlägg? :)

/Emma

Back at home

Datum:2011-07-25 ♥ Tid: 21:15:40
Hemma från stallet nu :) Red ut en liten sväng i skogen på Merre, inte så krävande utan han fick bara lunka på  i alla gångarterna. Han var pigg och glad - men skötte sig jättebra :)

Nu ska jag slappa framför tvn lite tror jag, vi hörs :)
/Emma

Idag har jag gjort slut på pengar ...

Datum:2011-07-25 ♥ Tid: 18:10:00
... dock inte på en ända hästsak! :O

Mamma & Jag har varit på Marieberg och shoppat. Fyndat en massa :D


T-shirt med Zebra mönster
- 40 :-
"Halv långärmad" gråtröja - 99 :- (2 för 1)
Jeans - 2 för 1, så gratis
Bikini - 100 :- (50 för överdelen och 50 för underdelen), Mamma betalade :D Tack <3
BH - 129 :-, Mamma betalade :D Tack <3
Race Marine skor - 199:- 

Nu ska jag äta mat och sen ska jag till stallet och rida en tur på Merlin :)
Ha det bäst! /Emma


Kisses of the sun.

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 22:11:34
Sjukt dålig uppdatering.. Min vecka har iallafall sett ut såhär:

Måndag: Inget speciellt, vad jag kommer ihåg iallafall ;)
Tisdag: Linus kom hit, vi kolla film och var ute lite. Sov hos alva på kvällen. Red även Silver och patron.
Onsdag: Red Flame,Goldie och patron. Sov hos Alva :)
Torsdag:Red Silver,patron och Flame.
Fredag: Hjälpte Linn lite, sen chill.
Lördag: Red Goldie och Silver, Bad med Merlin, jätte kul!:D
Merlin tyckte det var sådär att simma, så fick testa på Pokémon istället:)
Jävla skillnad på storlek mellan dom två ;)
/Julia

Veckans schema

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 22:11:29
Måndag
Merlin
- Uteritt

Tisdag
Loke
- Uteritt

Onsdag
Ska förmodligen hjälpa små syrrorna med Fandis :)

Torsdag
Merlin
- Uteritt/dressyr
Pokémon - Dressyr

Fredag
Ingen häst

Lördag
Loke
- Uteritt/dressyr

Söndag
Merlin - Dressyr
Jacky - Uteritt

/Emma

Tävling + ridpass

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 18:02:20
Tävling i dag då. 
Jag red sjukt dåligt. Verkligen, kände det redan på framhoppningen. Ingenting funkade och ännu mindre på banan :/ Det hela började med att typ 10 minuter innan jag skulle gå in på banan kommer världens störtskur med regn, det verkligen vräkte ner så jag var dyngsur. Det som är lite positivt var väl att jag red lite bättre på slutet! Loke var iaf duktig och skötte sig superbra! :) 4 fel och en dålig känsla, jaja - motgångar bär framgångar ;)

Måste även gratta Camilla som gick felfritt i 80:n :D 

Här kommer lite bilder, har även film om ni vill se? :)



Skit i kass bild, men vad tycker ni om outfiten? ;)



Sen efter lite fix hos Loke så åkte vi vidare till Merlin så red jag honom där. Hade dock inga ridbyxor med mig, så red i mjukisar. Så blev en flum outfit, omatchad och Merlin fick en cirkus tofs i pannluggen - väldigt stiligt!

Själva passet gick bra, han var faktiskt ganska lugn - men red inte så länge så jobbade honom inte så mycket :)






Allt för nu, ska snart äta och sen slappa resten av kvällen ;)
/Emma

Nyckelpiga

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 15:00:00
Camilla hittade en nyckelpiga i gräset när jag red, som hon försökte fota ..

Gick inte så bra i början ..

Sen med lite hjälp från mig fick hon till det lite bättre ..

Och sen SMACK, grymaste bilden! :D

Creed till Camilla som lärt sig fota manuellt nu med ;) 
/Emma

Gårdagens fynd!

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 13:00:00

Röd Piké - 39 kr, Grön Piké - 49 kr :D (Och den gröna betalade pappa med, så den vart extra billig ;) Tack <3)

/Emma

bLinG bLinG

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 12:00:00
Jag och Camilla hade blingbling party igår! :D Blingade allt vi hade, haha, neh. Men snyggt blev det ;)

Here you go, före och efterbilder på det mesta ..



'




Vad tycker ni? ;D
/Emma

Loke igår

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 10:00:00
Ridpasset gick inte speciellt bra, han var sjukt stark - vilket han alltid är på gärdet och drog iväg en gång ordentligt. Jag red desutom utan skor så kom inte riktigt åt honom ordentligt. Men men, ni får lite bilder ändå bara för att han är så snygg! :D








/Emma


Godmorgon bloggen!

Datum:2011-07-24 ♥ Tid: 05:49:35
Jag vaknade lite tidigare en tänkt, så jag har suttit och gjort ordning bilderna från igår så ni kommer få de idag - i tidsinställda! :D Så håll utkik på bloggen!

Nu ska jag snart gå och göra mig iordning!
Håll nu tummarna för först Camilla i 80 klassen & sen mig i 90 klassen ;) Och vi får hoppas att det inte finns någon maxad oxer med .. för då kommer jag flippa ur ..

/Emma

Trött!

Datum:2011-07-23 ♥ Tid: 23:47:57
Är hemkommen efter en rolig och lång dag i stallet, + lite mer. Nu ska jag sova så jag är pigg imorgon, ni får hålla tummarna för mig! :D 

/Emma

Om jag hade...

Datum:2011-07-23 ♥ Tid: 22:38:17
En egen ponny, skulle jag defintivt köpa dessa två täcken!
Tycker dom är så snygga/söta. Jag har olika "beroende perioder" jag jag bara sitter och kollar på en sorts hästsak, Är väll inne på täcken nudå.. ;) Det kommer i omgångar. Grimmor,sadlar,ridbyxor,täcken,reflexer,ländtäcken osv...
hur gulligt?
För snyggt!
Hiss/diss ?
/Julia

Kärlek

Datum:2011-07-23 ♥ Tid: 14:50:00
Gårdagens höjdpunkt ..
När Merlin kom i full galopp när jag ropade på honom i hagen :D
Han brukar inte komma när man ropar, men jag testade att ropa och så hörde jag hur han kom galopperades sen gnäggade han när han fick syn på mig :') 

Fina fina killen <3

/Emma

Hur snyggt?

Datum:2011-07-23 ♥ Tid: 12:43:24
Sjukt sugen på att beställa hem en sånhär Piké, kan dock inte bestämma mig för vilken färg?
Vilken tycker ni? :D


/Emma


Listen up

Datum:2011-07-22 ♥ Tid: 22:00:32
Skepp oh hoj, lite dålig updatering igår - var helt slut när jag kom hem så orkade helt enkelt ;) 

Merlin fick vila igår, då det började småregna och jag var trött. Så kände att det var bättre att jag cyklade hem innan det började ösregna - så jag hoppade lite idag istället. Han var superduperpigg. Helt sjukt taggad, haha. Hoppade inget speciellt, liksom bara hoppade igenom honom lite och det verkade ju han tycka var kul ;)

Jacky gick ett markarbetes pass igår. La 3 bommar med 2,5 meter imellan på ena kortsidan. Lollo tipsade om det, får då kunde man använda de i alla gångarterna. Tränade att hålla ett jämnt tempo och lät henne bara rulla på i olika gångarter. Så mycket tempoväxlingar, hon var pigg - men lyssnade ändå bra :) Idag fick hon gå en liten kort tur i skogen. Kravlöst, men försökte få lite power i steget och ett rejält påskjut där bak när man bad henne trava. Tillslut sköt hon mig nästan ur sadeln, haha. Hon verkade tycka det var superskoj när hon väl fattade vad jag skulle göra ;)

Gina skrittade jag lite på banan igår och idag i skogen.

Idag red jag även Flame. Lite kort på banan i skritt och trav. Försökte hitta lite mer framåtbjudning och att han skulle ta för sig mer. Lyckades ganska bra ;)


Bjuder på en ganska gammal hoppbild på mig och Merlin, för att inlägget inte ska bli så tråkigt ^^

Så det är vad jag hittat på. Var ganska slut efter att ha ridit 4 hästar idag och sen var vi och åt på resturang, så nu är jag ännu tröttare, men jag klarar mig! Imorgon ska jag (beroende på vädret) kanske åka och bada med Merlin, sen ska jag rida Loke och fixa allt inför tävlingen på söndag :)

/Emma




Godmorning

Datum:2011-07-21 ♥ Tid: 11:41:51

Ett kort klipp från igår ;)

Nu drar jag till stallet, eller ja, snart. Verkar inte som om någon följer med och fotar, så kanske kan filma lite när jag hoppar Merlin :)

/Emma

Put your hands up in the air

Datum:2011-07-20 ♥ Tid: 20:00:55
Halloj allihopa, hoppas ni haft en bra dag! :)
Min dag har bestått av slapp här hemma och sen har jag ridit 3 hästar hos Jenny. Tänkte skriva lite mer om det nudå ;) 


Jacky

Vart ett ordentligt dressyrpass för damen idag. Försökte lösgöra henne och få henna att slappna av, vilket är lite trixigt. Kändes som jag verkligen hittade henne idag tillslut! Riktigt fin vart hon! :D
Dock skulle det kunnat blivit ännu bättre, men eftersom det tar en stund för mig att hitta knapparna då hon är ganska ny för mig så är man helt slut efter att man fått henne någolunda bra - då det är mycket häst att rida. 

Men jag är absolut nöjd!
Det känns som om jag är påväg upp från min ridsvaka just nu! ;)
Jag filmade även lite, så ska klippa ihop den så kan ni få se, så länge får ni några prinscreens!




Gina

Fick komma ut en på en skritt tur i skogen. Mys!






Merlin

Klippte först hans man, den började bli så lång - men nu har han en äkta ponnyman igen ;) 
Sen busade vi lite på banan, kravlöst. Det var skojigt :) 


/Emma

A world becomes coloured

Datum:2011-07-20 ♥ Tid: 11:51:26
Som sagt hoppade jag Loke lite igår. Bara känna av lite inför söndagens tävling.

Det kändes bra. Kändes som jag hade koll på honom och kunde hänga med rätt bra, inte flyga åt världens håll när han hoppade. Dock så var han lite trött då Camilla hoppat lite innan, hon ska ju också hoppa en klass på söndag så hon behövde känna av också ;) Men det vart några språng, så det känns okej inför :)


Outfiten idag ..
Hööks pullarträns med Glenn Gordon pannband, Pelhalm bett
Allround Wintecsadel, brösta och magplatta från hööks.
Lamicell schabrak - NYTT!
Back on track + några bakskydd (kommer inte ihåg märket)

Charlies Piké
Mörkblå ridbyxor - Carat
Kingsland strumpor
Ridskor - Dublin
Hoppspö





Mitt mål på söndag är att RIDA och få en bra känsla. Jag slutar alltid rida ihop honom på tävling - vilket gör honom framtung och dan. Sen så tävlar man ju alltid för känslan ;) Det vore ju kul om vi kom runt felfritt med - men känner jag att jag ridit minst 80% av banan och fått en bra känsla så gör det inget om vi ha en miss. 

/Emma



This is a lesson to learn

Datum:2011-07-19 ♥ Tid: 23:13:48
Dåligt uppdaterat idag, har ägnat dagen åt annat. Men i morgon kommer det en bildbomb från dagens hoppning och mer info :D Nu ska jag dejta kudden, godnatt! /Emma

baby i love you..

Datum:2011-07-18 ♥ Tid: 22:35:31
Bad update från min sida, men jag var hos sara fredag/lördag och hade skitkul!
Sen lördags kväll red jag ut en sväng med ett gäng i stallet, väldigt trevligt. Sen i söndags åkte jag dit igen för att rida ut en sväng till med nästan samma gäng kul att snacka lite och så. Sen fick jag testa Claud/Flame väldigt trevlig ponny. jag red dock inte alls bra var ofokuserad och sur. På vad vet jag inte var sur redan när jag vaknade...
Så nu vet ni lite./J

Igår & Idag - Ridning

Datum:2011-07-18 ♥ Tid: 19:46:23
Igår
Merlin - Försökte mig på att rida ett dressyrpass på banan. Vi båda kändes dock väldigt okoncentrerade och det vart pannkaka av allt då jag inte kom till ridning. Känner att jag är i en liten svaka just nu.

Jacky - Red ut en sväng. Hon var väldigt spänd och tittig i början. Och ville knappt gå in i skogen för allt var så läskigt. Så jag red framåt mycket för att hitta framåtbjudning och så hon skulle slappna av. Tillslut vart hon mycket mer framåt & gladare över att komma ut, men lyssnade ändå. Hon kändes även mycket mer avslappnad även om hon tittade lite, men jag avslutade där och red hem. Vart inte så lång bit, men det är bättre att sluta när man fått det man sökte :) 

Idag
Flame - Idag skulle jag då rida Flame. En 5 årig c-ponny som Jenny köpte förra veckan. Jenny red lite först och visade, han är så sjukt söt! Sen fick jag hoppa upp. Han är verkligen känslig och fin. Dock kom jag inte till ridning idag heller tyvärr, sen är det väl alltid så med en ny häst ;) 

Merlin - Red lite barbacka med barbacka padden. Dock får jag nog ha en brösta nästa gång jag använder den då den gled bak hela tiden. Men jag & merlin busade bara runt en liten stund, kravlöst :)

Syrran var med så hon knäppte lite kort ^^



Jag & Flame


Hoppar upp xD

/Emma


Veckans schema

Datum:2011-07-18 ♥ Tid: 11:30:12
Måndag
Merlin - Lugnt dressyrpass/bus
Ska även prova den nya ponnyn lite :)

Tisdag
Loke - Uteritt

Onsdag

Jacky - Dressyr
Gina - Uteritt
Merlin - Bus

Torsdag
Merlin
- Hoppning/uteritt
Jacky - Dressyr/uteritt
Gina - Uteritt

Fredag
Jacky - Uteritt
Gina - Uteritt
Flame - Lätt på banan

Lördag
Loke - Dressyr/uteritt, fixa inför söndag
Merlin - Åka och bada! :D

Söndag
Loke - TÄVLING I LOCKENKIL, 90 cm
Merlin - Uteritt
Jacky - Uteritt

/Emma


Ingen mer update idag

Datum:2011-07-17 ♥ Tid: 15:10:28
Men har får ni två bilder mamma tog förut ;) nu drar jag till min storebror, ikväll ska vi gå på den nya Harry Potter :D

/Emma

Sometimes it's hard ..

Datum:2011-07-16 ♥ Tid: 18:55:06
Gick inte alls bra med Loke idag, han bara bråka .. och jag red dåligt. All ridkänsla försvann, kände mig sämst. Men jaja, var väl lite bättre på slutet. men kändes ändå inge bra. Dålig ridning rakt igenom. 


Bild från annat pass. Vill ha tillbaka den känslan.

/Emma



Don't lose how you are.

Datum:2011-07-15 ♥ Tid: 23:05:18
Har blivit grymt fäst vid Jessie J's låtar. Suttit och lyssnat igenom alla jag hittat på YouTube. Hon verkar var en helt grym tjej, härlig och sen sjönger hon ju grymt bra. Hon har sån känsla och flow i sin röst - som jag älskar!

Hennes låtar har desutom en text som verkligen säger något - som man tänker igenom. Som får en att tänka till.

Vi har "Price tag" - jag känner att den betyder "lev livet", men även att båda fattiga & rika har rätt att ha kul. Sen är det en härligt gung i låten! 
Sen har vi "Nobody's Perfect" - den handlar väl om att inte strida över gränsen. Och som titeln - ingen är perfekt.
"Do it like a dude" - den är bara läskigt bra, då menar jag läskig. Vet inte riktigt vad hon vill få fram med den, men jag tänker typ att även de som är i bakgrunden kan tuffa till sig och komma fram. Att även de kan "do it like a dude". Den har hon även gjort i en annan grym verision här!
Sen har vi "Who you are" - Grymaste låten jag har hört på länge, med en ännu grymmare text. Alla borde ta åt sig av den! Verkligen! 


Jag menar, hur många artister som är kända ställer sig på Times Square och sjönger till folket? Desutom en låt som har en betydelse? 

Hundra guldhästskor till Jessie J!
/Emma

Jag bodde i en svinstia .. nu är det iallafall lite renare ..

Datum:2011-07-15 ♥ Tid: 16:18:06








Så detta är vad halva dagen spenderats till .. Var först på sjukhuset och lämnade blod och sen drog jag igång med städningen .. aja, skönt att slippa bada i smuts och skräp ;) 

Resten av kvällen ska jag slappa, kanske skriver något inlägg - om inte så hörs vi väl imorgon :) 
/Emma

Then you came

Datum:2011-07-14 ♥ Tid: 21:50:48







Ponnyn var helt CRAZY idag. Red på gärdet, busade runt. Haha, gud vad vi skrattade åt honom :D

Sen var vi även iväg och hämtade hem denna sötnos .. en nykomling i stallet :) 


Desert Flame heter han, vi måste klura ut något smeknamn då det som de förra ägarna kallat honom inte passar .. 

/Emma

Bläää

Datum:2011-07-13 ♥ Tid: 23:32:28
Idag skulle jag hoppa lite med Goldie men det gick s k i Jag kan verkligen inte rida storhäst. Första hoppet var
k a t a s t o f jag kom helt efter i språnget och flög. Stackars häst! Sen gick det lite bättre men hade ingen bra känsla hon dog efter hindret och lyssnade inte på mig, och var väldigt vinglig. Längtar tills  jag ska hoppa silver nästa gång, då har jag oftast en bra känsla. Men det kan inte alltid gå bra...
/J

13 Juli, Vaddå otursdag?!

Datum:2011-07-13 ♥ Tid: 20:13:55
Jisses vilken dag!! 

Morgonen var lugn, tittade på film, åt frukost och bara mös runt. Sen cyklade jag och plockade blommor till Sigges grav. När jag gjort det så cyklade jag till graven. Hann i princip gå upp till graven och lägga blommorna där innan min syrra kom springandes och sa att ponnyn, Fandis, som står i stallet som Sigge stod i var konstig. Hon sa att hon rullade sig och när hon var klar låg hon bara och sen rullade sig igen. Jag tänkte direkt "KOLIK!" och sprang ner till henne. När jag kom ner stod hon dock på benen, så jag lugnade mig ett ögonblick, men hon låg snart ner igen och jag fick slita upp henne. 

Började gå med henne. Gick och gick medans grannen försökte få tag på en vetrinär. Efter 2 timmar fick vi tillslut tag på en, som sedan inte kunde komma förns om en halvtimme. Så i ca. 2 och ½ timme fick hon gå, gå och gå. Hon hade jätteont, försökte lägga sig i farten så jag fick slita i henne och hennes mage var utspänd och knäpptyst. "Hon får inte dö hon med idag .." var en tanke som for igenom mitt huvud flera gånger. Hon var riktigt lamslagen och inte alls som hon ska. Vi vet heller inte hur länge det hade hållt på, för förmodligen hade hon det redan när mina syrror kom dit, men eftersom de inte vet så mycket om hästar så trodde de att hon bara rullade sig.

Tillslut kom i vilket fall vetrinären, han gav henne smärtstillande och sen fick vi gå lite med henne innan han gav henne något för magen. Han gav henne även vatten genom en slang, då hon inte ville dricka. 

Nu står hon inne och vilar upp sig. Vi skulle kolla upp henne då och då, så när jag skulle dit för en stund sedan så cyklade jag och som grädde på moset åker jag av cykeln rakt i asfalten. Skrapar upp halva tån, lite på knät och vaden. Men som tur var mådde Fandis bättre, hon vill äta och verkade mycket piggare <3 




13 Juli 2012 tror jag att jag låser in mig själv och alla som jag håller nära. 
/Emma

Kanske tillhörde inte världen oss trotsallt

Datum:2011-07-13 ♥ Tid: 17:51:00
Idag var det exakt ett år sedan "min" älskade Sigge Mackvack gick bort. Exakt ett år sedan och jag kan fortfarande inte tro på det som hände då. Att det var verkligt. Men trotsallt står han inte i hagen längre, jag kan inte höra honom gnägga och jag kan inte pussa på hans mule - han är bara ett vackert minne djupt bevarat i mitt hjärta. 

Och i mitt hjärta kommer han alltid finnas kvar .. <3


Det var den 13 Juli 2010. Ett oväder var på väg. Snart var himlen mörk och blixten spred ett litet ljus. När ovädret lugnat sig skriker jag. Tårarna faller och mitt hjärta skärs sakta ut och tas från mig. "Nej, nej, nej ..." är det ända som kommer från min mun emellan skriken. Bilresan hem var lång, oplanerad. Och det ända jag såg framför mig var han. Hans svarta man som böljade i vinden. Hans blick. Jag kunde höra hans gnäggning inne i mitt huvud. Väl vid stallet gick jag ut i hagen. När jag såg honom ligga där i vattenpölen brast allt. Det var då jag förstod att det inte var en dröm. Att allt som hänt var verklighet. Jag satt vid hans livlösa kropp, klappade honom, pussade honom och viskade att jag älskade honom i hans öra. Önskade att han skulle resa sig. Men det gjorde han inte. 

Att allt kan hända så snabbt. Bara en sekund och sen hade hela mitt liv raseras.
Bara en sekund och sen var du borta ....

Sigge, jag älskar dig. Vi sa föralltid, men tiden hann ikapp oss. Vila i frid <3





Änglarna behövde dig i himlen <3

/Emma

Hopefully the hate subsides and the love can begin

Datum:2011-07-12 ♥ Tid: 22:10:55
Hoppningen idag gick bra. Det blev inte så mycket hoppning, mest teknik på låg höjd och mycket uppvärmning. Han kändes fin när vi värmt upp ett tag, riktigt fin faktiskt! Själva hoppningen gick sådär, men jag är nöjd eftersom han släppte till så fint. Nu vet jag också vad vi behöver träna på ;)

Provade även det nya schabraket på honom, hade de när jag red med. Riktigt snyggt är det! :D 
Vad tycker ni? Passade han i det?


/Emma

Videosvaren?

Datum:2011-07-12 ♥ Tid: 16:00:00
Ja ni, vi hade ju lovat att svara på frågorna ni ställt i frågestunden när vi var i Falsterbo. Hade planerat göra det i lägenheten på kvällen, men vi glömde bort det totalt. Så nu får ni några extra dagar på er att ställa frågor, tills vi träffas nästa gång ;)

Frågestunden hittar ni HÄR <- klick.

/Emma & Julia


Let's Jump in

Datum:2011-07-12 ♥ Tid: 09:36:59
Idag blir det hoppträning för mig och Loke. Tränar tillsamans med Julia för Jenny :) Ska bli kul, får hoppas att han sköter sig token ;)

Vet inte om jag ska köra på pelhalmet eller hackamore, han är ju något lättare på hacket, men lite mer svårstyrd. Kanske är bra att ta det inför framtida tävlingar? Träna på att svänga liksom? Hmm .. vi får väl se. Behöver träna med pelhalmet också, såå. 

Aja, tänkte prova nya schabraket på honom med, se om han passar i det. Vet dock inte om jag rider med det idag, det får vi också se. 

Vi hörs senare, då får ni lite bilder också. Tänkte ta kort på honom i schabraket och sen kanske det kommer någon bild från träningen ;)

Ha en bra dag!
/Emma



Veckans schema

Datum:2011-07-11 ♥ Tid: 21:59:23
Måndag-
Igen häst
Tisdag-
Merlin: hoppträning för Jenny
Jacky: Dressyr tror jag
Silver: uteritt/ridbanan
Onsdag-
Merlin: Lugn uteritt

Torsdag-
Silver: Jenny kanske vill känna på honom, annars skritt ut
Fredag-
Örsta- Hästskötare
Lördag-
Silver:Skritt/Vila
Söndag:
EV,odensbacken-hästkötare
/Julia

Veckans schema

Datum:2011-07-11 ♥ Tid: 20:42:20
Måndag
Merlin
- Uteritt
Jacky - Uteritt

Tisdag
Loke
- Hoppning/uteritt

Onsdag

Ingen häst, slappaa

Torsdag
Merlin
- Dressyr på banan

Fredag
Ingen hääst

Lördag
Loke
- Uteritt/dressyr (beror på tisdag)

Söndag
Merlin
- Dressyr/uteritt
Jacky - Dressyr/uteritt

/Emma

Still so far, but near in my heart

Datum:2011-07-11 ♥ Tid: 19:53:54
Min dator är fixad nu, som tur var inget farligt med den ;) 
Dagen började med att jag red Merlin. Jag & Jenny red ut en sväng. Han var pigg och kändes som han var mycket "på tårna", ville inte ta ut sig och tittade på allt möjligt i skogen - lite okoncentrerad alltså. Sen är han ju som han är när man rider i skogen med andra! Galopperade lite på slutet och då var han fin iaf! :) 

Sen vart det en till uteritt med Jenny. Den här gången red jag Jacky. Hon var ganska lugn, men jag känner mig svag när jag rider henne haha, hon är så jobbig att rida att man blir helt slut, men det gick ju den här gången också ;)

Sen cyklade jag över till Loke, skulle hämta lite saker och då passade jag även på att göra stallsysslorna där åt Camilla, bara för att jag kände mig snäll hihi ;)



Nu är jag helt sjukt trött, så ska fixa lite här hemma, duscha och sen ska jag bara slappa/sova.
/Emma

Forget about the pricetag

Datum:2011-07-10 ♥ Tid: 23:24:48
Är ni nyfikna på vad vi köpt nudå? ;) Här kommer bilder!

Emma

Försök till att ta en bild där ridbyxorna syndes lite mer ;)
Charlie Piké - Vit med detaljer
(Charlie märke på framsidan, charlie text på ärmen, flaggor på andra ärmen)
Cantar Ridbyxor - Mörkblåa
Läder sporremmar - Svarta
Hoppspö - Svart med grått & grönt handtag
Schockemöhle Schabrak - Grått
Sharpman shopping ..
Kingsland stövelstrumpor - Mörkblåa med grå fot & märke
Sporrskydd - Svarta

Julia

Cantar ridbyxor - Mörkblåa
Kingsland strumpor - Röda
Kingsland tröja - Mörkblå, orange & blå med dekaler
(Kingslandmärke på ärmen och luvan)
Manrosetter - Silver (till Silver såklart!)

Sharpman shopping ..
Kingsland stövelstrumpor - Mörkblåa

Det var allt, vad tycker ni? :D 
/Emma & Julia



 


Back at Home

Datum:2011-07-10 ♥ Tid: 22:33:13


Nu är jag hemma trött och mör, men gud vilken härlig helg! :D

I lördags falsterbo, sen idag åkte vi först till Jennys mormor som var i deras sommarstuga precis vid havet, så vi passade ju såklart på att bada lite. Sen bar det vidare, på vägen stannade vi till i Gränna - jag köpte 21 polkagrisstänger för 210 kr, lite till familjen såklart ;) Sen stannade vi även till på Sharpman och shoppade ännu mer! Sen fortsatte vi hemåt och avslutade med middag hemma hos mig. 

Nu ska jag packa upp lite, duscha och sen krypa till sängs. Imorgon ska vi åka in med min dator som gått "sönder", någonting har hänt - så vi ska åka in och se ;) 

Men nu kommer en del bilder från Falsterbo, shoppingbilder får ni i ett annat inlägg :)



Rolf-Göran Bengtsson

Malin Bayard, som vann 150 hoppningen


Derbyt

/Emma


Old pictures

Datum:2011-07-10 ♥ Tid: 13:00:00




Jaa ni, jag bjuder ...
/Emma

Falsterbo Horse Show 2011

Datum:2011-07-09 ♥ Tid: 23:40:38
Dagen har varit lång, men underbar :D Hästar, hästshopping och trevligt sällskap - kan inte bli bättre ;)

Vi gick upp vid 7 och ca. kvart över 8 åkte vi från Lund till Falsterbo.
Där har vi först tittat på 150 hoppningen, sen såg vi slutet av 6-år championatet, sen Derbyt och sist höjdhoppningen. Sen har vi även hunnit shoppa en massa i pauserna vi skapat oss. Derbyt var riktigt spännande, var en rolig bana och alla i publiken var med och hoppade och ojade sig, häftig känsla! Sen var ju höjdhoppningen också grym såklart ;)


En förhandstitt på allt vi shoppat, mer bilder på allt får ni imorgon :)

/Emma & Julia

Nya hoppklasser?

Datum:2011-07-09 ♥ Tid: 18:00:00
Något som jag tycker är tråkigt är att vanliga klasser, alltså där man blir placerad, ska vara så höga. (storhäst pratar jag om nu)

Jag menar, 80 - 90 CR - det är kul att komma ut på, men man får ingen riktig tävlingskänsla. Och en del hästar klarar kanske inte att hoppa änns det. Eller ryttaren. 

Jag som tävlingsmänniska vet ju det här med nerver, det är något man måste träna. Är man då sjukt rädd för att tävla vanliga klasser - men man hoppar det lätt på träning - så kanske det inte är så bra att börja på 1 meter, för det kan gå illa. Det kan ju gå illa på lägre klasser med, men jag tror att om det är lägre som kommer man bättre till ridning även fast man är lite rädd - det gör iaf jag ;)

Sen finns det ju hästar som ÄLSKAR att hoppa & visa upp sig - som inte tycker det är kul att bara tränas hemma. Hur kul skulle det då inte vara för den 22 åriga Tore att få komma ut och hoppa en 60 klass? Bara för att få visa upp sig och få en tävlingskänsla. Och hur kul skulle det inte få vara för han att springa först i ärovarvet med en blågul rosett fastsatt på tränset? Stå i rampljuset? 
Tore skulle kunna hoppa den klassen, eftersom det i princip bara är att kliva över för honom, utan att riskera att få skador pga. sin ålder. 

Läste en artikel i Häst & Ryttare, om samma sak i princip. Dock om att äldre ryttare kanske också vill komma ut, men har inte en kropp som klarar att hoppa så högt som det krävs. 

Tydligen så anser de att man ska rida ponny så att man rider in sig i en meter på storhäst direkt. Men oss med kallblod? travare? vi räknas inte .. vi ska inte få uppleva känslan av att göra en riktigt bra omhoppningsrunda, eller vara först i ärovarvet för att våra hästar inte har kroppsbyggnaden som gör att de klarar att hoppa 1 meter.

Och sen vill de att man ska tävla för att ha kul, men det är tydligen bara de med halvblod som klarar att hoppa 130 som det gäller ;) (visst har man kul på clear rounder med, det är inte det, men ni förstår vad jag menar )

De vill ha in mer folk i ridsporten, hur mycket skulle det inte locka att ha lite lägre storhäst klasser också? Alla nybörjare med storhäst, alla oss med "speciella" hästar, de som bara är ute för rutin med sin unghäst - vi skulle få det så mycket roligare. För en clear round eller pay and jump ger inte riktigt samma tävlingskänsla ;)



Kallblodsklasser, unghästklasser, debutantklasser .. det finns så många alternativ!

/Emma

Hiss

Datum:2011-07-09 ♥ Tid: 13:00:00

En hiss går till Hööks nya schabrak, gillar de skarpt! Snygga, stillrena men med en lite cool touch - vet dock inte hur passformen eller något sånt är, så går bara på utseendet ;) 

/Emma

Here we come

Datum:2011-07-08 ♥ Tid: 14:00:00

Nu sitter vi förmodligen i bilen påväg ner till Skåne. 
Är det någon mer som ska till Horse Showen på Lördag? :D 
Om ni ser oss så måste ni komma fram och säga hej! ;)

/Emma & Julia

A day without you it's like a year without rain

Datum:2011-07-07 ♥ Tid: 22:58:57
Idag blev det lite tömkörning för Merlin, sen hoppade jag även upp och red lite barbacka.

Han var rättfin när jag tömkörde, men något okoncentrerad. När jag red var han ganska tagga och fortfarande okoncentrerad, men han skärpte sig lite efter ett tag.

Gammal tömkörningsbild

Sen åkte vi till Kumla, fixade mitt bankkort så jag kunde ta ut pengar till Falsterbo och sen handlade vi lite som jag behövde till resan ner. När jag kom hem vart det att packa och sen fixa mig själv lite och nu slappar jag lite framför tvn.

Imorgon ska jag först till stallet och rida och fixa och sen åker vi! :D
/Emma

Cherry IV

Datum:2011-07-07 ♥ Tid: 17:17:10
Skönt att bli kliad ;)
Fråga inte hur jag sitter.
Här ser man ett av mina problem. Jag måste upp med blicken..
samma här!
kram på Linns underbara ponny.
/Julia

Godmorgon!

Datum:2011-07-07 ♥ Tid: 12:08:22
Nu ska jag äta upp min frukost för att sedan byta om och cykla till stallet. Ska tömköra Merlin lite är det tänkt :) Sen ska det packas och fixas inför imorgon, för då drar vi ner till Falsterbo .. längtar ihjäl mig!! :D 


/Emma

Smakprov ;)

Datum:2011-07-06 ♥ Tid: 23:17:21
Vad gör jag?
Vill ni se mer? ;D

Yesterday and today

Datum:2011-07-06 ♥ Tid: 21:42:38
Ni som sett videobloggen vet ju lite om gårdagen ;) 
Red lilla Loke & började med att dressyra lite, vilket var tänkt. Han var ganska stark och ångade på rätt bra, men han var ändå fin! :) När julia kom ner på banan med silver vart det dock inte som tänkt, ville visa henne hur bra han hoppade i nya sadeln. Sen höjde vi upp lite och tillslut låg ribban på 115, vilket hästen klippte med marginal. Jag red helt sjukt dåligt och han hoppa ändå som en gud. Jag satt och backade av (rädd som fan), väntade på att han skulle stanna, men han tvekade inte en sekund. Sög tag i hindret och bara flög <3 Dock är min sits hemsk och jag bara flyger, men jag tror jag måste lära mig hoppa honom igen. För han hoppar med så jäkla mycket rygg nu, helt annorlunda mot i den gamla sadeln. Bara att träna och träna ;) 


Här har ni en film

Idag var jag först med Julia t Cherry och sen åkte jag till Loke igen. Red ut en sväng, han var pigg och superglad. Kände i hela kroppen hur glad han var. Öronen spetsade och full fart framåt, snutten <3 

/Emma

Bildbomb, Cherry,Musse,Saga

Datum:2011-07-06 ♥ Tid: 00:29:17
Ignorera mig, men haha aaw.
Ignorera mig, kolla fröken söt.
Puckosöta ponny.
Finaste!
Söt min,hahahahah
Glad ponny <3
haha, jag garvar...
Musse
Saga
Veem äjj duuuuuh?
haha aaw
/Julia

Party in my head

Datum:2011-07-06 ♥ Tid: 00:14:56
Är ni sugna på film eller? ;)





/Emma

Videoblogg

Datum:2011-07-05 ♥ Tid: 22:42:26

Filmer och bilder från dagen kommer senare :) 

/Emma & Julia


För mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

Datum:2011-07-04 ♥ Tid: 23:20:43
Dagens hästeri började med ett ridpass på Pokémon. Red lite på banan tillsamans med Jenny som red Baronese.
Jobbade med att få honom samarbetsvillig, under sig och avspänd. Han är så sjukt mycket häst att rida den här ponnyn, stark som tusan och svår jobbad. Känner att jag behöver träna upp mina armmuskler lite ;)






Sen blev det en skritt tur ut i skogen med Fröken Jacky. En mysig tur med Jenny & Julia som sällskap :)

Sist men .. jo han är ju minst haha ;) Men iaf, ett dressyrpass med lilla Merlin. Han var så duktig så! Fina killen! 
Började med att bara jobba upp lite power och GO i skritten. Vilket han tog fint idag. I traven var han riktigt fin, redan från början. Men extra fin efter att jag galopperat något varv, då vågade jag mig till och med på att sitta ner och jobba honom vilket gick superduper bra :) Sen vart det lite mer galopp arbete, gick bra det med :) 

Mamma och syrran kom när jag höll på och red av honom, syrran knäppte något kort och sedan fick hon (lyckligt) leda runt lite med honom i paddocken. Och hon ville ju såklart att jag skulle ta lite kort på henne och Merlin ;)




/Emma

All these horses

Datum:2011-07-04 ♥ Tid: 19:40:12
Var någon som önskade att jag skulle skriva lite om alla hästar jag rider ;) so here we go!

Merlin

Merlin är en welsh korsning som jag började rida för ca. 1 år sedan.
Vi behövde en till ponny till vårat DIV III lag och då vart det Merlin och jag fick rida honom.
Jag kommer ihåg första gången jag red honom - det gick skit! Andra gången gick lite bättre, den första hoppträningen gick inte så bra och sen var tävlingen.
Han hoppar super om man inte stör honom, vilket jag gjorde på förklassen. Tror vi hade en vägran och 1 pet. På framhoppningen till lagklassen fick jag träna. träna och kämpa med att inte ta honom i munnen. Min sits förändrades något enormt på bara den framhoppningen!
Lagklassen gick fort som tusan, men vi var runt felfritt.
Efter det så vart det så att jag fick fortsätta rida honom. Jag hoppade en LD & LC i Örsta, Julihoppet förra året. Minns att jag var nöjd, han var lugn och jag hade en bra känsla. Dock fick vi ett stopp på sista hindret då jag slutade rida. Detta vart vår sista tävling, då han fick ont i ryggen någon månad senare och tävlingssäsongen han ta slut innan han var igångsatt igen.
De senaste halvåret har vi utvecklats en massa tillsamans. Jag skulle vilja att han var större nu, så jag bara kunde testa att hoppa en klass och se hur det skulle gå och vilken känsla jag skulle få idag. För det är först nu jag känner att jag kan rida honom ordentligt.

Merlin är världens underbaraste ponny, vår tid är räknad, men jag kommer alltid minnas och älska honom <3
Ägs av Jenny Grahn

Loke


Loke är en nordsvensk brukshäst som jag ridit i ungefär ett halvår. 
Jag satt alltid inne på blocket & hästnet och dreglade över alla nordisar som jag aldrig skulle få. Men så en dag fanns Loke där, en hoppnordis som behövde medryttare. Jag klickade in och läste snabbt igenom annonsen, konstaterade att han stod rätt nära mig. Jag visade annonsen för mamma och pappa, mamma var tveksam men pappa tyckte jag skulle meljla - och är det något man vill så får man ibland bara lyssna med ena örat ;) 
Sagt och gjort så mejlade jag på annonsen och en tid senare fick jag mamma att gå med på jag skulle provrida.

Idag har det gått ett halvår sen dess, vi har startat våran första tävling, vilket gick bra. Vi har tränat och utvecklats tillsamans. Och Loke, han är bäst <3
Ägs av Camilla Alkman

Pokémon


Pokémon är en irlänsk ponny. Har bara ridit honom i någon vecka. 
Han står i samma stall som Merlin, hon som äger honom behövde hjälp så då blev det helt enkelt så att jag fick rida honom lite.

Just nu håller vi bara på att lära känna varandra.

Ägs av Sara Qureshi

Jacky



Jacky är dam som jag ridit lite till och från under den tiden jag ridit Merlin.
Rider henne någon gång i vecka nu för tiden.

Ägs av Jenny Grahn

/Emma

Today

Datum:2011-07-04 ♥ Tid: 11:38:20
Idag blir det en hel del ridning, som ni vet ;) Ska försöka slänga ihop något tidsinställt åt er innan jag åker till stallet, så ni har något att göra haha ^^  men håll utkik på bloggen iaf! ;D

/Emma

v. 27 Schema - Emma

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 21:11:27
Kör ett schema jag också :) 

Måndag:
Jacky - Skritt ut
Merlin - Dressyr/uteritt/tömkörning
Pokémon - Lära känna på banan

Tisdag:
Loke - Uteritt/dressyr

Onsdag:
Ingen häst, packa inför helgen ;)

Torsdag:
Merlin - Dressyr/uteritt

Fredag:
Hjälpa till i stallet, åååkaaa ner till skåååne! 

Lördag:
FALSTERBO!! :D :love:


Söndag:
Skåne, åka hem. Ev. rida någon ;) 

/Emma

The worlds greatest

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 21:05:13

/Emma

v,27 schema.

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 20:16:05
Måndag: Skritta Gina
Tisdag: Ev, Rida cherry, Rida Silver
Onsdag: Rida cherry. Ut och busa/gärdet Rida jacky?
Torsdag: Rida cherry. Ut och busa/gärdet beronde på vad jag gjorde på onsdagen. Rida Silver
Fredag: Ev rida nån häst i stallet sen drar vi till falsterbo!:D
Lördag:FALSTERBO!
Söndag:Kommer hem, ev rida nån.
/Julia

we can do it

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 16:37:12
Snabbt inlägg innan jag drar till Linn, Kom igen och fråga nått i frågestunden nudå!
Imorn blir det uteritt på Gina. Hörs!
/Julia

Stupid size

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 16:13:29

Vart kär i det här schabraket .. Fatta det på Loke med guldboots och jag har mörkblå tröja?!? :D
Så synd att de var slut i strl. Full :( 

/Emma

My dream horse

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 13:00:00
Jag har alltid varit/är svag för borkfärgade hästar, allstå "gulaktigt" päls med svart/grå man. Sen älskar jag New forestar. Så att supersnälla Linn låter mig rida Cherry, är typ som i en dröm för mig. För hon är exakt så jag vill ha min ponny.

Bild på Cherry.
Henne skulle jag inte tacka nej till att ha som min ponny. Hon är fantastisk! Idag när vi red sa Linn åt mig att hoppa ett skogshinder. Man kände glädjen i henne och hon sög tag i hindret och busade efter. DET var lycka kan jag säga. Det gjorde min dag. Sitter fortfarande och är jätteglad! Som Linn skrev på sin blogg "cherry är lycka och hon ger lycka" kan inte annat än att hålla med. Hon är så himla vacker. Har ridit hästen fyra gånger och hon har redan fångat mitt hjärta. 

(haha vad töntigt det låter,men det är sant)
Min dröm ponny, skulle nog vara en borkfärgad new forest. Maxad D-ponny. Var fin och rida i dressyren, men ändå grym i hoppningen. helst en lugn hingst eller valack. Haha. Om denna ponny ens finns blir jag förvånad, men det kanske det gör?
JiPe Halebop.
En ponny jag red ett tag, sjukt snygg hingst må jag säga! Om jag hade fått chansen att rida han än idag kanske han hade varit min drömponny?
Bild på honom. Bild lånad ifrån Emma pegers
Men ni får trotsallt inte glömma att det är "min" prins som jag älskar mest. Som betyder mest. Som är mitt allt. Och jag vill inte ha någon annan än honom!

Silver, du är fantastisk!
/Julia

Ask us!

Datum:2011-07-03 ♥ Tid: 10:24:54

Ställ alla möjliga frågor som ni kan komma på :D
Vi svarar tillsamans i en videologg, vill ni ställa frågan till bara en av oss så skriv det ;) 

Vi svara på alla om en vecka när vi är på Falsterbo! ;D
/Emma & Julia

Lovley

Datum:2011-07-02 ♥ Tid: 23:55:59
Heldag i stallet idag typ! var i stallet runt halv ett. Då fotade jag Emma och Loke, fick även testa Loke och PANG jag är kär i den hästen!:love: Sen vidare till Merlin och ett hopp pass, han var helt sjukt grym! Inte så jätte taggad som han brukar utan lyssnade på mig! 
Bilder på mig och Loke. Och nej jag hade ingen hjälm jag vet. Ni kan väll ignorera mina miner, satt och garva hela tiden ;)
haha ja ni ser!
>Nu på mig och Merlin :D
knas ponny o en ryttare som ser sur ut (vilket jag inte va)
Sur igen ^^
1m , grymmaste ponny! :love:
/Julia

All I need is your love

Datum:2011-07-02 ♥ Tid: 23:20:36









Bilder från dagens photoshot ;)

/Emma

lay me down

Datum:2011-07-02 ♥ Tid: 11:06:54
Om cirka en timma ska jag dra mig till stallet. Ska fota Emma och Loke, sen ska Emma fota mig och Merlin. Blir nog lite hoppning idag. :D
 Bilder kommer eventuellt senare!

/julia

Questions

Datum:2011-07-01 ♥ Tid: 23:00:49



När och hur börja du rida Silver?
Jag började rida han i november/december förra året om jag inte minns helt fel.
Och varför, jo för att jag redan hjälpte till hos dom som äger honom sedan 3 år tillbaka, och sen rider jag nästan alla hennes hästar någongång ibland. Det har blivit så att det är Silver som jag rider mest, Vilket jag tycker är bra för han är bäst!
När och hur börja du rida Silver?
Jag började rida han i november/december förra året om jag inte minns helt fel.
Och varför, jo för att jag redan hjälpte till hos dom som äger honom sedan 3 år tillbaka, och sen rider jag nästan alla hennes hästar någongång ibland. Det har blivit så att det är Silver som jag rider mest, Vilket jag tycker är bra för han är bäst!
Du har väl ridit Loke? Hur var han enligt dig?
Ja, jag har ridit Loke. Min uppfattning är att han är lite småstark, men lyssnar bra. (oftast vad jag har fått höra ;))
Han är även sjukt rolig att rida! Kan erkänna att jag är lite smått kär i honom :love:
Vad föredrar du mest, ponny elr häst?
Oj svår fråga. Jag gillar båda lika mycket. Men om jag skulle köpa egen häst skulle det nog bli en ponny, vill ta reda på ponnytiden! Men rider gärna andras storhästar.
Berätta lite om dig o dig hästliv. Hur du börja rida och vad som fick dig till det mm.
Ska svara på den frågan i ett enskilt inlägg som kommer nån dag.
/Julia

Du har väl ridit Loke? Hur var han enligt dig?
Ja, jag har ridit Loke. Min uppfattning är att han är lite småstark, men lyssnar bra. (oftast vad jag har fått höra ;))
Han är även sjukt rolig att rida! Kan erkänna att jag är lite smått kär i honom :love:
Vad föredrar du mest, ponny elr häst?
Oj svår fråga. Jag gillar båda lika mycket. Men om jag skulle köpa egen häst skulle det nog bli en ponny, vill ta reda på ponnytiden! Men rider gärna andras storhästar.

Berätta lite om dig o dig hästliv. Hur du börja rida och vad som fick dig till det mm.
Ska svara på den frågan i ett enskilt inlägg som kommer nån dag.
/Julia

Pictures from yesterday - #4

Datum:2011-07-01 ♥ Tid: 23:00:00
Jag & Merlin





/Emma

Pictures from yesterday - #3

Datum:2011-07-01 ♥ Tid: 22:57:53
Jag & Loke







/Emma


Pictures from yesterday - #2

Datum:2011-07-01 ♥ Tid: 22:45:00
Ferrari






/Emma

Pictures from yesterday - #1

Datum:2011-07-01 ♥ Tid: 22:31:18
Essy & Honny 




Jag & Honny



/Emma

3 timmars ritt

Datum:2011-07-01 ♥ Tid: 17:13:33
Idag blev det en långlång ritt med Ida. Varmt var det, men jättehärligt! :D Vi försökte hitta någon bra väg, men tyvärr är det så himmla mycket breda diken runt omkring som gjorde att vi inte kunde rida som vi ville :/ Dock hittade vi en superväg som vi ska rida igen någon annan dag och då följa den så lång det går! ;) 



/Emma

RSS 2.0