Nordsvensk Brukshäst

Datum:2011-08-06 ♥ Tid: 15:00:00
"Den nordsvenska brukshästen är en hästras som utvecklats i Sverige ur gamla skandinaviska arbetshästar som utvecklades ur den primitiva Skogshästen. Nordsvensken är idag populär som ridhäst, körhäst och även fortfarande inom jordbruk eller skogsbruk och finns i två olika typer; den tyngre varianten, som kallas brukshäst, och en travhäst som numera ingår i begreppet kallblodig travare.

Den nordsvenska brukshästen är en mycket god allroundhäst som kan användas för all slags körning och som ridhäst för hoppningdressyrfälttävlan och westernridning. För turridning och uteritter tar den sig fram överallt och är stark nog att ta de allra tyngsta ryttarna. Genom denna stora bredd i kombination med ett gott temperament är den lämplig både som ridskolehäst och till handikappridning. Dessutom är den ovanligt långlivad och anses näst intill vara immun mot flera vanliga hästsjukdomar."

Tycker detta är intressant, hör alltför ofta okunniga personer som säger sig att nordsvenska inte duger någonting till. Men fakta finns precis framför era ögon. Som med alla hästar - ge de en chans innan ni får förutfattade meningar. Det finns halvblod som går sämre en travare och andra hästraser som "inte duger", hör och häpna .. 

Ja, jag håller med om att de hästarna inte är byggda för att t.ex. hoppa, men shit the same - ge de en chans.







Kommentarer
SKRIVET AV: Sofie

Håller med! Finns så många som ser ner på nordsvenskar, travare och sånt, men de är en häst och med mer eller mindre kan de bli precis lika fina.

Förresten, jag måste säga återigen att du gör ett superjobb, din nordsvensk är den snyggaste jag sett ever ! :)

Datum: 2011-08-07 ♥ Tid: 01:34:35
Hemsida/blogg: http://vildcheyernaa.blogg.se/
SKRIVET AV: Karro

Håller fullstädigt med, har börjat rida dressyr på min bruksnordis och är förvånad över hur snabbt frammåt det går. Prima hästar! :)

Datum: 2012-03-09 ♥ Tid: 14:38:10
Hemsida/blogg: http://kiinas.blogg.se/



Kommentera här under ..

Ditt namn:
Vill du kommas ihåg?

E-mail: (visas ej offentligt)

Hemsida/Bloggadress:

Din kommentar:

Tänk på att .. ingen kommentar är anonym. Det går att spåra IP-nummer, så stå för det du säger.
För övrigt är vi väldigt glada för att du vill kommentera! Tack :)

Trackback
RSS 2.0